Gândul de a avea guri de scurgere în portierele mașinii poate fi străin pentru dvs., dar este un lucru real. Ce sunt scurgerile din portierele mașinilor și trebuie să vă gândiți la ele?

În acest ghid, evaluez ce mașini conțin găuri de scurgere și vă arăt unde să găsiți aceste guri de scurgere. De asemenea, răspund dacă ar trebui să drenați aceste găuri și vă arăt cum să o faceți. La sfârșitul acestui ghid, vorbesc și despre motivul pentru care ar trebui să inspectați în mod regulat orificiile de scurgere de pe portierele mașinii.

Ce sunt gurile de scurgere ale portierelor auto?

Găurile de scurgere ale portierelor auto există pentru a lăsa apa prinsă să iasă. Dacă apa rămâne blocată în interiorul orificiilor de scurgere, va trebui să învățați cum să le goliți. Din fericire, pașii sunt simpli, fiind necesar să îndepărtați orice resturi care înfundă orificiile.

Ce mașini au găuri de scurgere?

Fiecare mașină are găuri de scurgere pentru ca apa să poată ieși din panou. Aceste găuri drenează apa după un duș de ploaie sau o spălare a mașinii. Fără aceste găuri, apa ar fi prinsă în interiorul mașinii, ceea ce ar duce la apariția mucegaiului sau a mucegaiului.

În plus, excesul de apă creează mai multă greutate pe vehicul și poate duce la rugină. Indiferent cum privești lucrurile, nu este nimic bun în acumularea de apă în interiorul panoului ușii.

În timp ce fiecare mașină vine cu orificii de scurgere, unele au un design mai eficient decât altele. În funcție de structura și dimensiunea vehiculului, orificiile de scurgere ar trebui să fie capabile să împiedice infiltrarea apei în panou. Cu toate acestea, este totuși înțelept să verificați periodic găurile.

Aceste găuri mici se înfundă foarte ușor. Acele de pin, murdăria și frunzele vor rămâne de obicei blocate în interior, ducând la o rezervă de apă. Dacă apa nu se evacuează singură, este posibil ca găurile să fie înfundate.

CITEȘTE ȘI:
Cum să curățați scaunele auto (din pânză și piele)

Unde sunt amplasate gurile de scurgere ale portierelor auto?

Gurile de scurgere se găsesc în partea de jos a portierelor. Vor exista guri de scurgere atât pe portierele din față, cât și pe cele din spate ale autovehiculului. Multe uși auto conțin câte două orificii, eventual la marginile din stânga și din dreapta ușii auto.

Este posibil ca ușile mașinii dvs. să conțină mai mult de două orificii per ușă. Acestea pot fi, de asemenea, acoperite de o bucată de material negru care facilitează golirea.

De obicei, nu există conducte care să ducă la gurile de scurgere ale portierelor. În schimb, apa își croiește drum spre exterior prin panourile ușilor care sunt rezistente la rugină. Dacă apa nu se golește prin scurgere, pot apărea băltiri în interiorul ușii.

Ar trebui să goliți ușa mașinii?

Da. Atunci când totul funcționează normal, apa din panoul portierei ar trebui să se poată scurge singură, dar uneori orificiile de scurgere se blochează, iar apa nu va putea ieși. În astfel de situații, trebuie să eliminați înfundarea și murdăria și să goliți ușile.

Iată câteva semne care indică faptul că ar putea fi timpul să drenați portierele mașinii.

Covorul interior este umed, ceea ce înseamnă că scurgerile se varsă pe podea.

Se produce un sunet de sloshing după ce plouă. Acest zgomot este cel mai vizibil după o furtună de ploaie puternică.

Prin drenarea apei din portierele mașinii, protejați interiorul mașinii de orice deteriorare cauzată de apă. În caz contrar, acumularea de umiditate poate duce la reparații costisitoare și la un miros de mucegai.

CITEȘTE ȘI:
15 sfaturi de întreținere care vor prelungi durata de viață a mașinii tale

Atunci când apa nu se poate scurge, aceasta începe să se acumuleze în interiorul panoului ușii. Odată ce zona devine supraaglomerată, forța apei va împinge în zone în care nu are ce căuta. Nu se știe unde va ajunge apa atunci când se întâmplă acest lucru. Ar putea ajunge pe covor sau ar putea afecta componentele electronice delicate.

Au fost raportate cazuri în care apa a ajuns în spatele sistemelor infotainment și a provocat daune masive. În plus, este posibil ca apa să se infiltreze în sistemul de frânare și în alte componente valoroase. Gândiți-vă doar – aceste probleme ar fi putut fi prevenite prin simpla golire manuală a portierelor.

Pași pentru golirea gurilor de scurgere ale ușilor mașinii

Găsiți orificiile de scurgere

Înainte de a putea scurge apa, trebuie mai întâi să identificați găurile. Uitați-vă la partea de jos a panoului ușii pentru a găsi găuri mai mici care permit apei să iasă.

Dacă nu sunteți sigur unde sunt acestea, puteți consulta manualul de service al mașinii dvs. sau o diagramă online. Unele pot avea un capac negru peste ele, ceea ce face mai dificilă identificarea lor.

Îndepărtați resturile

Efectuați o inspecție vizuală a scurgerilor ușii. Dacă orificiile de scurgere nu au capace și nu există nimic care să le blocheze, apa ar trebui să curgă liber. În caz contrar, trebuie să îndepărtați manual orice lucru care blochează fluxul.

Dacă vedeți murdărie sau resturi în jurul orificiilor de scurgere, continuați și măturați-le. Puteți curăța zona cu o cârpă din microfibră și să vedeți dacă apa începe să curgă mai bine.

Blocaj deschis

Dacă orificiile de scurgere ale mașinii dvs. au capace peste ele, trebuie să scoateți capacul pentru a lăsa apa să iasă. În acest caz, aveți responsabilitatea de a goli portierele în mod regulat pentru a vă asigura că apa nu se acumulează.

CITEȘTE ȘI:
Mașinile Tesla au nevoie de schimburi de ulei?

Dacă scurgerile sunt menite să se golească singure, dar nu o fac, trebuie să vă dați seama ce le blochează. Dacă ați îndepărtat toate resturile evidente, trebuie să scormoniți în găuri pentru a vedea dacă ceva le-a sigilat.

Această procedură trebuie făcută foarte atent și numai dacă sunteți sigur că știți ce faceți. Unii oameni aleg să folosească capătul unui umeraș de sârmă, dar asta ar putea fi exagerat. Este posibil să puteți deschide orice blocaj cu ceva la fel de mic ca un ac sau un ac de siguranță, în funcție de ceea ce cauzează problema.

Vizitați un mecanic pentru mai mult ajutor

Dacă nu sunteți sigur unde să găsiți orificiile de scurgere sau dacă aveți probleme în a le deschide, ar putea fi mai bine să vă programați la mecanicul local. În unele cazuri, scurgerile pot fi dificil de deschis și nu doriți să provocați daune suplimentare.

Nu ar trebui să trebuiască să plătiți mai mult de o oră de muncă la un atelier local. Aceasta nu este o procedură complicată care necesită mult timp. Pe de altă parte, dacă nu o faceți și apa continuă să se acumuleze, daunele cauzate ar putea fi destul de costisitoare.

Inspectați în mod regulat

Odată ce găurile de scurgere sunt deschise și curg liber, este important să le supravegheați. De aici încolo, apa ar trebui să poată ieși atunci când începe să se acumuleze.

Pentru că știți unde sunt orificiile de scurgere și care sunt procedurile corecte de efectuat, vă puteți asigura că ușile sunt goale după orice furtună majoră sau când treceți prin spălătoria auto. Această metodă simplă de două minute vă poate scuti de o mulțime de dureri de cap în viitor.