soundhouse.ro/

Este într-adevăr mai bine să-ți colantezi mașina în loc să o vopsești ca pe vremuri? Haideți să aflăm avantajele și dezavantajele fiecărui tip!

Nu cu mult timp în urmă trebuia să vă vopsiți din nou vehiculul dacă doreați ca acesta să arate diferit. Cu toate acestea, datorită tehnologiei moderne și a progreselor din domeniul auto, aveți acum opțiunea de a instala în schimb o folie de vinil. Cu toate acestea, s-ar putea să vă întrebați dacă ar trebui să vă colantați sau să vă revopsiți mașina? De unde știți care este mai bine?

Vom analiza învelișul de vinil vs. revopsirea unei mașini pentru a vedea care s-ar putea potrivi nevoilor tale. Evaluarea noastră de vopsire vs. înveliș de vinil va examina avantajele și dezavantajele ambelor opțiuni.

De ce ați vrea să vă modernizați vehiculul?

Trebuie să luați în considerare modernizarea aspectului vehiculului dvs. dacă ați ajuns la această decizie. Poate credeți că mașina dvs. arată plictisitor sau aveți nevoie să acoperiți unele zgârieturi și zgârieturi. Dacă nu vă puteți permite să cumpărați o mașină nouă, modernizarea aspectului este o opțiune excelentă.

Există, de asemenea, posibilitatea ca tu să vrei să fii creativ cu vehiculul tău. În loc să fie de aceeași culoare ca a tuturor celorlalți, s-ar putea să vrei să faci ceva unic. În plus, schimbarea exteriorului vehiculului este o modalitate excelentă de a atrage atenția asupra afacerii sau proiectului dumneavoastră. Acum, singurul lucru care mai rămâne de făcut este să vă decideți între învelișul de vinil și o nouă vopsea.

Ce este o folie de vinil?

Învelișurile de vinil există de câteva decenii, dar erau prea scumpe pentru a fi folosite de către o persoană obișnuită. Cu toate acestea, procesele de fabricație recente le-au făcut mai accesibile, permițând oricui să își facă un wrap pe mașină.

Această îmbunătățire a caroseriei auto a devenit destul de populară în Statele Unite și în alte părți ale lumii. Cu o învelitoare de vinil, puteți adăuga un stil unic și proteja vopseaua de pe vehiculul dvs. fără a-i schimba culoarea. În schimb, o foaie subțire de material de vinil este aplicată peste vopseaua vehiculului dvs. și fixată în poziție cu un adeziv special.

CITEȘTE ȘI:
Cum să-ți protejezi mașina de rugină iarna aceasta (6 pași simpli)

Vinilul este livrat în role de 60 de inch lățime, măsurând 25 de picioare lungime. Aceasta este de obicei ceea ce ar fi necesar pentru a vă înveli întregul vehicul. Veți plăti aproximativ 2.500 de euro pentru o astfel de folie de vinil, plus instalarea și designul.

Avantaje vinil auto

Există mai multe motive pentru a lua în considerare o împachetare cu vinil, inclusiv:

 • Durabilitate
 • Prețuri rezonabile
 • Timp de instalare mai scurt
 • Flexibilitate

1. Durabilitate

Învelișul de vinil laminat nu se deteriorează ușor de razele UV, așa cum se întâmplă cu vopseaua. Datorită acestui design, învelișul nu se va decolora în timp.

În plus, materialul gros asigură că vehiculul dvs. este protejat împotriva zgârieturilor și ciobiturilor. Nu va fi nevoie să vă ceruiți învelișul de vinil, așa cum faceți cu vopseaua. În schimb, trebuie doar să folosiți apă și săpun pentru a o menține curată.

2. Prețuri rezonabile

Uneori, a avea mașina colantată poate fi mai ieftin decât a obține o nouă vopsire. Acest lucru este valabil mai ales dacă intenționați să schimbați des grafica, cum ar fi în cazul unei mașini de curse.

Dacă lucrați cu un buget restrâns sau dacă doriți să acoperiți doar o mică secțiune, învelișul de vinil s-ar putea dovedi o opțiune mai bună.

3. Timp de instalare mai scurt

Va dura câteva zile sau mai puțin pentru a instala învelișul de vinil, în timp ce pentru vopsirea mașinii pot fi necesare săptămâni întregi. Cea mai lungă parte a obținerii unei învelișuri de vinil este decizia asupra designului, care nu necesită să renunțați la vehiculul dvs.

Dacă doriți să vă lăsați vehiculul și să îl primiți înapoi mai repede, învelișul de vinil este o opțiune mai bună.

4. Flexibilitate

Cu o folie de vinil, nu există limite la ceea ce puteți crea. Alegeți un design într-o singură culoare sau folosiți întregul curcubeu. În plus, vă puteți răzgândi oricând doriți și puteți face un stil complet diferit.

Dacă mai târziu vă decideți să începeți să vă faceți publicitate pentru afacerea dvs., ar fi simplu să adăugați o altă folie de vinil pe o porțiune a vehiculului dvs.

CITEȘTE ȘI:
Cum să-ți protejezi mașina de rugină iarna aceasta (6 pași simpli)

Ce este vopsirea auto?

Fie că aveți nevoie să schimbați culoarea vehiculului dumneavoastră sau pur și simplu aveți nevoie de o retușare a caroseriei auto, probabil că ați auzit de vopsirea auto. Acest proces este un pic mai complicat decât cel al învelișului de vinil, necesitând ca atelierul să dezbrace mașina până la metalul gol. Orice cioburi sau lovituri vor trebui, de asemenea, reparate cu material de umplere a caroseriei.

Apoi, se aplică grundul pe mașină și se lasă să se usuce înainte de vopsirea propriu-zisă. De asemenea, trebuie șlefuit pentru a elimina imperfecțiunile în timpul procesului de vopsire. Cu toate acestea, o mașină poate pleca la drum arătând ca și cum tocmai a ieșit din fabrică odată ce întregul proces este finalizat.

Avantaje vopsea auto

Deși există un loc pentru învelișurile de vinil, lucrările de vopsire auto au și ele mai multe beneficii.

 • Repară imperfecțiunile
 • O mai bună potrivire a culorilor
 • Ideal pentru pasionații de automobile
 • Fixează secțiuni mici

1. Repară imperfecțiunile

Învelișul de vinil este o opțiune excelentă dacă vopseaua dvs. este deja în stare excelentă. În caz contrar, s-ar putea să nu se aplice bine, mai ales dacă există lovituri, coroziune sau zgârieturi. În acest caz, mașina va avea nevoie de o vopsire pentru o bună aderență a vinilului. În acel moment, ar putea avea sens să rămâi doar cu aplicarea noii vopsele.

Dacă încercați să instalați o învelitoare de vinil pe o mașină cu imperfecțiuni profunde, vă veți alege cu o grafică de proastă calitate. Aceste imperfecțiuni se vor vedea prin înveliș. În plus, atunci când încercați să îndepărtați grafica de pe vopseaua deteriorată, aceasta poate duce la alte probleme.

2. O mai bună potrivire a culorilor

Dacă vă doriți o potrivire perfectă a culorilor între portbagaj, bare de protecție și uși, doriți o vopsea auto de calitate de fabrică. Numai atelierele de caroserie auto vor fi capabile să se potrivească perfect cu culoarea mașinii dvs. pentru un aspect fără cusur.

Acest lucru este deosebit de important dacă dețineți o mașină clasică sau dacă intenționați să vă lăudați la expozițiile auto.

CITEȘTE ȘI:
Cum să-ți protejezi mașina de rugină iarna aceasta (6 pași simpli)

3. Ideal pentru pasionații de automobile

Dacă sunteți un pasionat de bricolaj, s-ar putea să preferați satisfacția de a vă vopsi mașina. Este ca și cum ai construi o rafturi față de a asambla una dintr-un kit. Aceasta este diferența dintre a vopsi singur mașina sau a aplica un wrap.

Dacă sunteți mândru de munca dvs., probabil că nu veți fi fericit să puneți un wrap de vinil pe vehicul. În schimb, treceți prin procesul de a o duce până la metalul gol și începeți cu o pânză proaspătă.

4. Repară secțiunile mici

Dacă vrei să îmbunătățești estetica unei zone mai mici de pe mașină, o folie de vinil s-ar putea să nu se potrivească nevoilor tale. Cu vopseaua auto, puteți retușa zonele mici care au imperfecțiuni.

Nu te-ar costa mult să repari o zonă mică cu o adâncitură. În plus, unele ateliere de caroserie auto au o tehnologie avansată care facilitează repararea zonelor mai mici, uneori fără vopsea.

Ar trebui să vă înveliți sau să vă vopsiți din nou mașina? Decizia finală

Nu există un răspuns real corect sau greșit la întrebarea dacă ar trebui să vă împachetați sau să vă vopsiți mașina. O vopsire vă va lăsa cu un rezultat mult mai bun, în timp ce dacă aveți nevoie să schimbați rapid culoarea și nu doriți să cheltuiți mulți bani, o învelitoare auto este o opțiune bună.

Există o mulțime de avantaje și dezavantaje pentru ambele opțiuni. Cu toate acestea, doriți o folie de vinil dacă:

 • Vopseaua arată deja bine, dar aveți nevoie de mai multă protecție.
 • Doriți să faceți reclamă unei afaceri sau să adăugați desene creative care ar necesita mult efort pentru a fi vopsite la comandă.
 • Timpul este limitat și doriți ca lucrarea să fie gata imediat.
 • Intenționați să schimbați des designul.

Pe de altă parte, s-ar putea să preferați o nouă vopsire dacă:

 • Există doar o zonă mică care trebuie retușată.
 • Vopseaua actuală este grav deteriorată, necesitând o vopsea nouă înainte de o acoperire cu vinil.
 • Doriți să readuceți mașina la starea sa originală.
 • Nu există nimeni în jurul tău care să aibă abilitățile necesare pentru a instala perfect un vinyl wrap.
janta.ro%20