soundhouse.ro/

Rugina poate scădea drastic valoarea mașinii dvs. și, odată ce rugina a început, este foarte greu de oprit. Iată cum puteți preveni ruginirea mașinii dvs. în timpul lunilor de iarnă.

Sezonul de iarnă aduce cu el multe evenimente pline de bucurie, cum ar fi Crăciunul și Anul Nou pentru majoritatea țărilor. Este cu adevărat un moment de sărbătoare și de bucurie.

Dar pentru unii oameni, iarna nu este cel mai fericit anotimp. Vorbim despre proprietarii de mașini. Cei dintre voi care dețineți o mașină știu că iarna vă poate pune la grea încercare obiceiurile de întreținere a mașinii. Dacă nu aveți o grijă sporită de mașina dvs. în timpul iernii, îi puteți scurta drastic durata de viață.

De ce sunt iernile atât de rele pentru vehicule? Drumurile sărate, pornirile reci de dimineață și vremea umedă care vă face mașina să ruginească nu sunt cu siguranță bune pentru vehiculul dumneavoastră.

Se poate face ceva pentru a preveni deteriorarea mașinii dumneavoastră? Ei bine, de aceea ne aflăm aici. În acest articol, vom vorbi despre cum să prevenim deteriorarea și rugina în timpul iernii.

Cum să preveniți mașina să ruginească

Cel mai bun mod de a vă proteja și de a vă preveni mașina de rugină este să spălați mașina cel puțin o dată pe lună. De asemenea, puteți aplica ceară pe vopsea și puteți adăuga protecție suplimentară împotriva ruginii la partea inferioară a caroseriei.

Iată o listă mai detaliată despre cum să vă protejați mașina de rugină în timpul iernii:

1. Spălarea regulată a mașinii

Iarna, zăpada acoperă toate drumurile și potecile și vă îngreunează deplasarea cu autovehiculul dumneavoastră. Autoritățile municipale folosesc sare pentru a topi gheața și a curăța drumul.

Folosirea sării este bună pentru drum, dar este teribilă pentru vehicule. Dacă circulați pe drumuri sărate, sarea se va lipi peste tot de vehiculul dvs. și va crește riscul de coroziune și rugină.

CITEȘTE ȘI:
Colant auto sau vopsea: Care este mai bună? (Pro și contra)

Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple prea mult, este o idee bună să vă spălați vehiculul în mod regulat.

Încercați să vă spălați mașina de cel puțin 1-2 ori pe lună în timpul iernii pentru a ține departe rugina și sarea. Adesea trebuie să folosiți produse speciale pentru a scăpa de toată rugina și sarea din vopsea.

Nu vă recomandăm niciodată să mergeți la spălătorii auto automate, deoarece acestea deteriorează adesea vopseaua. Cu toate acestea, înțelegem, de asemenea, că mulți oameni nu au propriul garaj pentru a-și spăla mașina.

Puteți găsi adesea companii de spălare auto care vă spală mașina manual și vă recomandăm cu tărie acest lucru.

2. Aplicați ceară pe vopsea

Doriți să preveniți acumularea de murdărie și sare pe caroseria autovehiculului dumneavoastră. Acest lucru poate fi prevenit cu ușurință prin aplicarea unui strat suplimentar de ceară pe vopsea după ce vă spălați mașina.

Ceara nu permite murdăriei să se lipească de mașină și previne formarea ruginii. Zonele în care mașina este cea mai expusă, cum ar fi șasiul și zona din apropierea roților, necesită o îngrijire specială pe timp de iarnă. Așadar, nu uitați să vă puneți mașina în formă chiar înainte de venirea iernii.

3. Protecția împotriva ruginei

În prezent, există pe piață numeroase produse de protecție împotriva ruginei care pot fi aplicate pe șasiul mașinii tale. Partea inferioară a caroseriei este cea mai expusă la sare, apă și zăpadă și, prin urmare, este cea mai susceptibilă la deteriorarea prin rugină. Un singur strat de protecție împotriva ruginei poate prelungi durata de viață a mașinii dumneavoastră.

Puteți face acest lucru singur sau puteți lăsa un atelier de caroserie auto să facă acest lucru pentru dumneavoastră. A o face singur poate consuma destul de mult timp dacă nu aveți uneltele potrivite pentru aceasta.

Multe mașini mai noi au fie o mulțime de capace de plastic sub mașină care le protejează pentru acest lucru. Cu toate acestea, se poate bloca murdăria sub aceste capace, ceea ce va cauza rugină, și este recomandat să îndepărtați aceste capace de plastic pentru a verifica dacă există rugină uneori când aveți mașina ridicată.

CITEȘTE ȘI:
Colant auto sau vopsea: Care este mai bună? (Pro și contra)

4. Curățați canalele de scurgere

Toate mașinile au scurgeri în anumite zone care împiedică apa să stagneze într-un singur loc. Există scurgeri în uși și în părți ale aripilor. Aceste scurgeri pot fi blocate de murdărie sau frunze care împiedică apa să iasă.

În astfel de cazuri, în loc să evacueze apa din caroserie, acestea blochează apa din vehicul și favorizează apariția ruginii.

Veți găsi, de asemenea, câteva dintre acestea sub panourile basculante ale mașinii și în alte locuri de sub mașină. Verificați sub mașini dacă există găuri care par blocate. Aveți adesea un furtun de sub parbrizul din față care merge sub mașină, care trebuie drenat și curățat.

5. Covorașe pentru toate tipurile de vreme

Interiorul mașinii trebuie, de asemenea, să fie protejat de umiditate. Atunci când vă urcați în mașină, aduceți adesea cu dumneavoastră zăpadă sau sare. Este posibil ca această zăpadă sau sare să nu fie prezentă în cantități mari, dar chiar și o cantitate mică poate fi letală. Poate ajunge un moment în care podeaua mașinii tale să ruginească, iar apoi șasiul tău devine slab.

Trebuie să previi ca acest lucru să se întâmple, iar tot ce trebuie să faci este să cumperi covorașe pentru toate anotimpurile. Aceste covorașe nu permit apei, murdăriei sau altor materiale să ajungă pe covor. În acest fel, ele protejează podeaua și, în același timp, vă permit să îndepărtați conținutul dăunător din mașină fără a deteriora nimic altceva.

6. Acoperirea cu ulei

Am vorbit despre produsele de protecție împotriva ruginii și despre modul în care acestea previn coroziunea sub mașină. Dar nu am menționat că aceste produse sunt un pic cam scumpe. Este posibil ca unii dintre voi să nu-și permită protecția împotriva ruginei.

CITEȘTE ȘI:
Colant auto sau vopsea: Care este mai bună? (Pro și contra)

Din fericire, există un hack pentru asta. Putem împrumuta expertiza vechilor fermieri care își ungeau camioanele și tractoarele cu ulei uzat pentru a preveni rugina. Uleiul uzat nu are alt scop și nu poate fi reutilizat într-un vehicul, acesta fiind folosit ca protecție împotriva ruginei sub caroserie.

Uleiul absoarbe toată murdăria și sarea de pe șosele și nu permite ca niciuna dintre ele să treacă pe metal. Atâta timp cât metalul este protejat de materialele dăunătoare, acesta rămâne în stare bună.

Întrebări frecvente despre prevenirea ruginii

Spălarea mașinii pe timp de iarnă previne rugina?

Da, spălarea frecventă a mașinii în timpul iernii este cel mai bun mod de a preveni rugina. Nu uitați că trebuie să folosiți produsele potrivite pentru a îndepărta toată murdăria de pe vopsea și atunci când o spălați.

Cum pot împiedica agravarea ruginii mașinii mele?

Cel mai bun mod este să îndepărtați rugina și să aplicați un spray anti-rugină în jurul și peste zona respectivă. Spălările frecvente împiedică, de asemenea, ca aceasta să ruginească și mai mult.

Poți preveni răspândirea ruginii?

Odată ce o bucată de metal începe să ruginească pe o mașină, nu este ușor să o faci să se oprească fără a înlocui piesa sau a o șlefui complet și a adăuga vopsea nouă. Cu toate acestea, în unele cazuri, puteți adăuga agenți de prevenire a ruginii pentru a încetini mult procedura de ruginire.

Spălarea mașinii poate provoca rugină?

Dacă vă spălați mașina mult prea des sau dacă folosiți produse de spălare greșite, acest lucru poate face în mod absolut ca mașina să ruginească mai mult. Totuși, este mai probabil ca aceasta să pornească de la prea puțină frecvență.

janta.ro%20