Hyundai este o marcă populară de mașini, dar sunt ele mașini bune? Au o reputație bună în ceea ce privește fiabilitatea? Aflați răspunsurile la aceste întrebări aici!

Hyundai Motor Group produce atât vehiculele Hyundai, cât și Kia care se află pe șosele. Este, de asemenea, compania care produce marca de lux Genesis. Dar sunt Hyundai mașini bune și cum rezistă în raport cu celelalte mărci?

Hyundai produce mașini bune, mai ales dacă evaluăm unele dintre primele poziții în ceea ce privește fiabilitatea și siguranța. Cea mai mare parte a gamei este, de asemenea, accesibilă, contribuind la asigurarea unui cost de proprietate mai mic. Cu toate acestea, au existat câteva modele cu defecte grave.

În acest ghid, evaluăm ceea ce Hyundai face bine și ceea ce trebuie îmbunătățit. De asemenea, analizăm mai îndeaproape modelele de top din care puteți alege dacă sunteți în căutarea unei mașini second-hand fiabile.

Sunt Hyundai-urile mașini bune?

Siguranță

Vehiculele Hyundai depășesc în mod regulat alte mărci de pe șosea în ceea ce privește ratingurile de siguranță. De fapt, multe modele fie au obținut un rating perfect de 5 stele de la NHTSA, fie sunt un IIHS Top Safety Pick.

În plus, Hyundai include unele dintre cele mai avansate echipamente de siguranță în vehicule. Puteți găsi modele mai vechi cu unele dintre cele mai noi tehnologii și totuși să economisiți ceva bani.

Motorul

Unele motoare dezvoltate între 2011 și 2016 au defecte grave. De fapt, problemele au fost atât de grave încât Hyundai a fost obligată să plătească amenzi și să repare motoarele.

Numai din 2015 au existat aproape zece rechemări de siguranță din cauza diferitelor probleme ale motoarelor. În cazul modelelor mai noi, se pare că problemele au fost rezolvate, dar trebuie să fiți atenți la vehiculele Hyundai folosite.

Rugină și caroserie

Linia Hyundai nu este printre cele mai scumpe din gamă. Cu toate acestea, nu par să existe probleme majore cu rugina.

Chiar și cele mai vechi Hyundai de pe șosea arată în stare bună atunci când sunt îngrijite. Va trebui totuși să fiți atenți la cioburile de vopsea și la imperfecțiunile caroseriei care ar putea rugini cu ușurință dacă nu sunt reparate.

Caracteristici și tehnologie

Hyundai se numără printre liderii în domeniul tehnologiei. Constructorul auto continuă să pompeze unele dintre cele mai bune caracteristici tehnologice și de confort.

Fie că sunteți în căutarea unor caracteristici avansate de siguranță sau doriți ceva care să vă distreze copiii, le puteți găsi într-un Hyundai. Chiar și modelele mai vechi vin bine echipate.

Performanță

Pe toate fronturile, Hyundai depășește o mare parte din concurență. Dacă sunteți în căutare de eficiență a consumului de combustibil, o puteți găsi la berlinele Hyundai.

Pe de altă parte, există și modele cu o putere superioară a motorului pentru o călătorie plină de viață. Puteți chiar să tractați sau să faceți off-roading în câteva dintre modelele SUV Hyundai.

CITEȘTE ȘI:
Ce se întâmplă dacă puneți benzină într-un motor diesel?

Accesibilitate la preț

Hyundai Accent a fost una dintre cele mai accesibile și totuși fiabile mașini de pe piață. Cu toate acestea, întreaga gamă este bine cotată, mai ales dacă o comparăm cu alte mărci.

Când Hyundai a fost lansat pentru prima dată, a fost văzut ca o marcă „ieftină”. Cu toate acestea, compania și-a câștigat locul de-a lungul anilor și s-a dovedit a fi accesibilă, dar bine construită.

Costul de proprietate

Există mai mulți factori care permit ca vehiculele Hyundai să aibă un cost de proprietate rezonabil. În primul rând, multe dintre vehicule sunt eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, ceea ce vă asigură că veți cheltui mai puțin la pompă.

De asemenea, vă puteți aștepta la costuri de asigurare mai mici, deoarece valoarea vehiculelor tinde să fie mai mică decât a altora. În plus, vehiculele Hyundai se depreciază la o rată normală, asigurându-vă că investiția dumneavoastră mai are o anumită valoare.

Costuri de reparații și întreținere

Vă puteți aștepta să plătiți o sumă medie de bani pentru costurile de reparații și întreținere, cu excepția cazului în care achiziționați unul cu motoare defecte. Nu ar trebui să fie nicio luptă pentru a obține piese de schimb.

În plus, aproape orice tehnician calificat poate lucra la vehiculele Hyundai. În cele mai multe cazuri, sunt foarte puține reparații majore care trebuie să aibă loc.

Sunt mașinile Hyundai fiabile?

Hyundai este o marcă de încredere, clasându-se adesea în fruntea sondajelor realizate de publicațiile de top. Consumer Reports a plasat marca pe locul 6 din 26 de producători auto. S-a clasat imediat după Honda, dar s-a descurcat mai bine decât Toyota, Lexus și Mazda.

În cadrul sondajului J.D. Power Initial Quality din 2019, Hyundai Motor Group a obținut primul loc. Cu toate acestea, au existat câteva modele care nu au fost la fel de fiabile, în principal din cauza motorului defectuos.

Istoria Hyundai

Hyundai Motor Company a început în 1947 sub numele de Hyundai Engineering and Construction Company. Atunci, antreprenorul din Coreea de Sud, Chung Ju Yung, a fondat compania inițială. Cu toate acestea, a fost nevoie de două decenii până când a devenit cunoscută ca firma de astăzi și a lansat primul său model, Cortina.

Până în 1974, Hyundai avea împreună un grup solid de directori, pregătiți să producă în masă vehicule pe care consumatorii să le dorească. În 1974, Hyundai a lansat „Pony”. Acest sedan cu patru uși trebuia să concureze cu Kia Brisa și Saehan Gemini pe piața coreeană. Cu toate acestea, s-a descurcat atât de bine încât Hyundai a reușit să creeze și un hatchback cu trei uși, un break și un model de camionetă.

Deși Pony a ajuns în Canada, nu a putut fi importat în Statele Unite deoarece nu îndeplinea standardele stricte de emisii. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat compania să aibă succes. Până în 1985, Hyundai a produs cel de-al milionulea vehicul.

CITEȘTE ȘI:
Sunt BMW-urile mașini bune? Sunt fiabile?

Hyundai a pătruns în cele din urmă pe piața din Statele Unite în 1986 cu modelul Excel. Era una dintre cele mai ieftine mașini din zonă și chiar a câștigat câteva premii. Cu toate acestea, producția acestui model s-a încheiat în anul 2000.

A fost lansat și Hyundai Sonata, care conținea unele dintre cele mai bune tehnologii întâlnite în prezent. Acest model timpuriu venea cu cruise control, scaune electrice și spălătoare de faruri. Până în 1990, producătorul auto a produs al patrulea milion de vehicule.

Până în 1993, Hyundai își crea propriile motoare. Primul motor de 1,3 litri cu patru cilindri produs de companie a fost inclus în Hyundai Scoupe și oferea 71 de cai putere. De asemenea, compania a creat prima sa transmisie, permițând ca vehiculul să fie fabricat numai din piese Hyundai. În 1998, Hyundai a achiziționat Kia Motors pentru a o împiedica să intre în faliment.

În 1999, Chung Mong Koo (fiul lui Yung) a preluat conducerea. Acesta este, de asemenea, anul în care compania a lansat garanția de 10 ani/100.000 de mile. Pentru a atrage atenția în continuare, Hyundai a devenit sponsor al Cupei Mondiale FIFA.

Până în 2004, producătorul auto s-a clasat pe locul al doilea în sondajul J.D. Power Initial Quality Survey. De asemenea, făcea parte din topul celor mai valoroase 100 de mărci la nivel mondial. A obținut, de asemenea, mult succes în sporturile cu motor, cu multe clasări în top zece.

În 2015, Hyundai Motor Company a dezvăluit noua sa linie de lux, cunoscută sub numele de Genesis. Mărcile din cadrul Hyundai Motor Company continuă să fie unele dintre cele mai populare în Statele Unite.

Care sunt problemele comune ale mașinilor Hyundai?

Defecțiunea motorului

După cum s-a discutat anterior, Hyundai s-a confruntat cu unele probleme majore legate de defectarea motoarelor. Motorul se gripase, ticăia, se oprea sau scotea zgomote de orice fel.

Din păcate, multe dintre aceste probleme ale motorului au apărut în timp ce mașina era încă considerată relativ nouă. Veți dori să cercetați cu atenție orice model 2011 – 2016 pe care îl achiziționați.

Funcționarea defectuoasă a airbagurilor

Airbagurile sunt un must-have atunci când vine vorba de siguranța pe șosea. Cu toate acestea, unele mașini Hyundai au avut de suferit din cauza airbagurilor care nu funcționează atunci când este nevoie de ele cel mai mult.

Mai multe modele începând cu 2009 au fost afectate de această problemă. În 2018, producătorul auto a trebuit să înceapă oficial o investigație aprofundată.

Direcție/manipulare anormală

În timp ce majoritatea oamenilor iubesc stilul amuzant și eficiența consumului de combustibil al gamei Hyundai, manevrabilitatea a fost uneori o problemă. Unele modele Elantra și Sonata s-au luptat să ofere o rulare lină.

Unii oameni au experimentat clătinări în timpul unui viraj sau zgomote de clic. Dacă șoferul nu este pregătit pentru problemele de direcție, ar putea avea loc un accident.

CITEȘTE ȘI:
Cei mai buni și cei mai răi ani ai Honda CR-V

Cele mai fiabile modele Hyundai

Hyundai Santa Fe 2019

Santa Fe este unul dintre cele mai ieftine SUV-uri pe care le puteți găsi, dar nu duce lipsă de caracteristici bune. Este încă listat ca fiind unul dintre cele mai bune de condus, conform celor mai bune publicații, precum J.D. Power.

De fapt, acest Santa Fe a obținut primul loc în categoria SUV-urilor de dimensiuni medii în cadrul studiului inițial de calitate din 2019. Puteți economisi ceva bani pe acest model second-hand fără a sacrifica nimic din ceea ce vă place.

2020 Hyundai Palisade

Dacă doriți ceva și mai nou, luați în considerare modelul Palisade 2022. Acest SUV cu trei rânduri are mai mult spațiu de oferit și vine cu un interior bine amenajat.

Este, de asemenea, unul dintre cele mai fiabile produse vreodată de Hyundai. Cu motorul V6 de 3,6 litri și 291 de cai putere și transmisia automată cu opt trepte, nu vă va lipsi nici impulsul.

Hyundai Veloster N 2019

Există ceva frumos la un hot hatch, dar nu vezi suficient de multe. Poate că Veloster N nu este la fel de puternic ca Civic Type R sau Focus RS, dar este foarte distractiv.

Produce până la 275 de cai putere dacă alegeți nivelul de echipare de top. De asemenea, este mai ieftin decât mulți dintre concurenți, ceea ce îl face o alegere mai bună.

Cele mai puțin fiabile modele Hyundai

Hyundai Sonata 2011

Au fost câțiva ani în care Hyundai s-a luptat cu adevărat, iar această Sonata 2011 arată o imagine clară a acestui lucru. A primit cele mai multe plângeri din partea consumatorilor, majoritatea dintre ele vorbind despre motor.

Au existat, de asemenea, cinci investigații asupra acestui model și un număr impresionant de 14 rechemări în service. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a vă ține departe.

2013 Hyundai Elantra

Acest Elantra a primit aproape la fel de multe plângeri ca și Sonata anterioară. Din nou, o mulțime de plângeri au fost legate de motorul defectuos.

Nu numai că clienții s-au confruntat cu temutul zgomot de tic-tac, dar motorul a cedat adesea prematur. Nu vă deranjați să ridicați unul dintre acestea, indiferent cât de mic este prețul.

Este Hyundai o mașină bună de cumpărat la mâna a doua?

Nu poți da greș cu un Hyundai second-hand, atâta timp cât eviți anii în care au existat probleme la motor. În cea mai mare parte, mașinile Hyundai folosite sunt bine construite și vă permit să conduceți ceva fiabil la un preț mai mic.

Puteți găsi o gamă frumoasă de vehicule care să se potrivească oricărei nevoi. Alegeți un SUV fiabil pentru familie, un sedan eficient din punct de vedere al consumului de combustibil sau dați un impuls cu ceva mai sportiv.