Grupul Volvo este un producător auto suedez care produce mașini din 1955, cu modelul PV 444. Numai în 2022, vânzările Volvo au ajuns la peste 240.000 de vehicule în Europa. Cu atât de mulți oameni care cumpără aceste mașini de lux, trebuie să vă întrebați – sunt Volvo-urile scumpe la întreținere?

Înainte de a cumpăra un Volvo, vom analiza împreună cu dvs. această întrebare. Ne uităm la costul mediu al întreținerii și reparațiilor. De asemenea, vă arătăm de ce întreținere este nevoie și care sunt costurile comune pentru servicii. La sfârșitul acestui ghid, vă spunem cum să mențineți costurile la un nivel scăzut și vă răspundem la principalele întrebări legate de Volvo.

Sunt Volvo-urile scumpe la întreținere?

Pe baza RepairPal, vehiculele Volvo costă în medie 769 de euro pe an pentru întreținere și reparații. Deși această sumă este mai mare decât cea a majorității mărcilor obișnuite, este mai mică decât cea a majorității mărcilor de lux. Deși este mai scump decât Acura și Lexus, este mai ieftin decât BMW, Audi, Cadillac și Mercedes-Benz.

De ce este mai scumpă întreținerea mărcii Volvo? Vehiculele Volvo utilizează piese de înaltă calitate care sunt făcute să dureze. Acestea pot costa mai mulți bani pentru înlocuire și întreținere. În plus, doriți ca un mecanic Volvo certificat să lucreze la mașină, ceea ce, de asemenea, costă mai mult pe termen lung. Cu toate acestea, dacă vă întrețineți vehiculul, ar trebui să vă confruntați cu mai puține reparații.

Sunt Volvo-urile costisitoare la reparații?

Revenind la datele furnizate de RepairPal, vedem alte câteva fapte interesante care vă ajută să determinați fiabilitatea vehiculelor Volvo. În medie, vehiculele Volvo sunt aduse în atelierele de reparații de 0,6 ori pe an. Această cifră este mai mare decât standardul din industrie de 0,3 ori pe an, dar se situează în medie față de alte mașini de lux.

Partea bună este că doar 6% din reparații au fost considerate grave. Aceasta este mult mai puțin decât media din industrie de 11% din reparații. Ceea ce ne spun aceste informații este că, deși Volvo au costuri ridicate pentru piese și manoperă, nu ar trebui să fie nevoie să cheltuiți mult pentru reparații grave, ceea ce vă permite să economisiți bani.

De câtă întreținere are nevoie Volvo-ul meu?

Întreținerea Volvo are loc, de obicei, la fiecare 15.000 km sau o dată pe an, în funcție de care se întâmplă mai întâi. Este important să verificați manualul de utilizare pentru a găsi programul adecvat pentru vehiculul dvs. De exemplu, unele modele mai vechi care utilizează ulei convențional pot necesita întreținere la fiecare 5000 de km.

Iată un exemplu de necesar pentru majoritatea Volvo-urilor noi.

  • La fiecare 10.000 de km/1 an: Schimb de ulei și filtru, verificarea nivelului lichidelor, o inspecție a sistemelor principale
  • La fiecare 20.000 km/2 ani: Înlocuirea filtrului de aer din cabină
  • La fiecare 40.000 km/4 ani: Înlocuiți filtrul de aer al motorului, înlocuiți lichidul de frână
  • La fiecare 60.000 km/6 ani: Înlocuiți bujiile
CITEȘTE ȘI:
Cei mai buni și cei mai răi ani ai Honda CR-V

Toate aceste servicii se bazează unele pe altele. De exemplu, la service-ul de 40.000 de km, tehnicianul efectuează și sarcinile pentru service-urile de 20.000 de kmși 10.000 de km.

Costurile medii ale serviciilor comune de întreținere pentru Volvo

Este dificil să estimați costurile de întreținere pentru orice vehicul din cauza tuturor factorilor implicați, despre care vom vorbi mai mult într-un minut. Cu toate acestea, Estimatorul RepairPal ajută la înțelegerea costurilor. În scop ilustrativ, ne-am uitat la un Volvo XC90 2022. Iată câteva prețuri cu care am ajuns.

  • Înlocuirea plăcuțelor de frână (față și spate): 655 euro până la 762 euro
  • Rotirea anvelopelor: de la 71 euro la 90 euro
  • Înlocuirea filtrului de aer din habitaclu: de la 109 euro la 126 euro
  • Schimb de ulei și filtru: de la 110 la 156 de euro
  • Înlocuirea filtrului de aer al motorului: 99 -130 euro

Unele servicii sunt grupate în aceeași vizită. Dacă aveți mai multe servicii efectuate în același timp, veți plăti pentru fiecare serviciu din pachet.

Factorii care influențează costurile de întreținere Volvo

Estimările reflectate mai sus nu pot acoperi fiecare vehicul Volvo și fiecare situație. Factori multipli afectează ceea ce ați putea plăti atunci când vă duceți vehiculul la service. Iată câteva aspecte de luat în considerare.

Modelul/anul vehiculului

Deși știm că sunteți în căutarea pentru întreținere și reparații pentru un Volvo, ar putea fi vorba de orice număr de modele și ani. Fiecare are un preț diferit, deoarece nu toate sunt la fel.

De exemplu, un Volvo mai vechi necesită de obicei mai multă întreținere și reparații pentru a-l menține în funcțiune. Un sedan Volvo nou poate să nu aibă nevoie să viziteze atelierul aproape la fel de des.

Locația

Există, de asemenea, o discrepanță uriașă în ceea ce privește prețul pentru reparații și întreținere în funcție de locul în care locuiți. Tarifele pe oră pentru munca mecanică sunt mult mai mari în zonele metropolitane mari decât în regiunile rurale de la țară.

Majoritatea mecanicilor cer între 45 și 170 de euro pe oră, ceea ce reprezintă o mare diferență. La 45 de euro pe oră, puteți obține aproape patru ore de lucru pentru același cost ca o oră la 170 de euro.

Serviciul prestat

Costurile de reparații și întreținere depind, de asemenea, în mare măsură de serviciul care este efectuat. Din exemplul nostru de mai sus, vedeți că rotirea anvelopelor nu costă deloc mult. Pe de altă parte, veți cheltui mult mai mult pentru înlocuirea plăcuțelor de frână.

Din fericire, Volvo oferă întreținere gratuită pentru vehiculele noi, dar aceasta se termină în cele din urmă. Odată ce se termină, rămâne să plătiți factura pentru orice programare la service.

Mecanic vs. DIY

Ultimul factor implicat în costuri este dacă aveți de gând să duceți Volvo-ul la un mecanic sau să efectuați singuri lucrările. Dacă alegeți să efectuați lucrarea în garajul de acasă, va trebui să plătiți doar pentru piese. Desigur, va trebui să renunțați și la ceva timp pentru a finaliza lucrarea.

CITEȘTE ȘI:
Sunt mașinile Hyundai bune? Sunt fiabile?

Cu toate acestea, costurile nu sunt automat aceleași doar pentru că o duci la un mecanic. Dacă alegeți un atelier de reparații local, vă puteți aștepta să cheltuiți în general mai puțin decât dacă vizitați un dealer. Cu toate acestea, reprezentanța are mecanici certificați Volvo care înțeleg cum funcționează vehiculul dumneavoastră. Uneori, pentru asta merită să plătești mai mult.

Cum să vă mențineți costurile de reparații Volvo la un nivel scăzut

Există câteva modalități simple de a reduce costul facturilor dvs. de reparații și întreținere. Luați în considerare aceste sfaturi valoroase.

Efectuați schimburi regulate de ulei

Nimic nu este la fel de important ca schimbarea regulată a uleiului și a filtrelor. Volvo recomandă acest serviciu la fiecare 16.000 km sau un an la modelele mai noi. Aceasta ar trebui efectuată mai frecvent la Volvo-urile mai vechi.

Când uleiul devine vechi și contaminat, nu mai poate proteja motorul mașinii. Părțile interne ale motorului încep să se frece unele de altele. Această frecare poate provoca daune majore motorului. În plus, noroiul începe să se acumuleze în motor.

Prin schimbarea uleiului și utilizarea tipului corect de ulei, vă asigurați că motorul beneficiază de toată protecția de care are nevoie. Această mică operațiune de întreținere este una dintre cele mai ieftine de efectuat, dar contribuie foarte mult la prevenirea reparațiilor costisitoare.

Fiți atenți la modul în care conduceți

Vehiculul dvs. poate fi împins doar până la un anumit punct înainte să renunțe la dvs. Dacă sunteți un șofer agresiv, veți trece prin mai multe piese auto, cum ar fi anvelope, plăcuțe de frână și componente ale suspensiei. Toate aceste lucruri costă bani.

Nu numai atât, dar vei pune o cantitate incredibilă de uzură pe sistemele majore. Nu există niciun motiv să apeși pe accelerație, să frânezi brusc și să conduci la viteze nebunești.

În schimb, nu vă grăbiți să accelerați și stați departe de vehiculele din fața dumneavoastră. Încetiniți progresiv și anticipați ceea ce urmează. În acest fel, vă menajați Volvo-ul, astfel încât să vă poată oferi mai mulți kilometri de condus.

Verificați presiunea în anvelope

Anvelopele sunt singura parte a mașinii care face contact cu drumul. De aceea este atât de important să le mențineți în stare bună. Cea mai bună modalitate de a proteja anvelopele mașinii este să verificați presiunea. Ar trebui să faceți acest lucru lunar sau de fiecare dată când temperaturile se schimbă dramatic.

Dacă anvelopele dvs. nu au presiunea potrivită, veți observa o uzură neuniformă a benzii de rulare, necesitând o înlocuire mai frecventă. Nu numai asta, dar ar putea provoca și un accident, care duce la daune prea mari pentru a fi suportate.

Pune-ți mașina la punct

Schimbul de ulei nu este singura sarcină de întreținere de care trebuie să fiți atenți. Toate elementele din programul de întreținere Volvo trebuie respectate întocmai.

CITEȘTE ȘI:
Ce se întâmplă dacă puneți benzină într-un motor diesel?

Filtrele de aer trebuie înlocuite, frânele trebuie schimbate și fluidele trebuie spălate. Toate sarcinile stabilite de producător asigură faptul că Volvo-ul dvs. continuă să funcționeze la capacitate maximă.

Sunt Volvo-urile la mâna a doua fiabile?

Volvo și-a construit o reputație de marcă fiabilă. Unele vehicule au fost documentate cu mai mult de 600.000 de km la bord. Dacă Volvo-ul a fost îngrijit și continuați să îl întrețineți, vehiculul ar trebui să ofere mulți ani de servicii.

Sunt Volvo-urile cu adevărat fiabile?

Modelele Volvo au un scor ridicat în ceea ce privește fiabilitatea, mai ales în comparație cu alte mărci de lux. De asemenea, acestea nu se confruntă cu atât de multe probleme grave precum alte mărci, mai ales dacă vehiculul este bine întreținut. Dacă aveți grijă de un Volvo, acesta poate dura 600.000 de km sau mai mult.

Sunt Volvo-urile scumpe la asigurare?

Marca Volvo este considerată a fi mai sigură decât multe altele. Acest lucru se traduce în prime de asigurare mai mici. Cu toate acestea, este totuși o mașină de lux cu piese scumpe, ceea ce face ca prima să crească din nou. În comparație cu alte mărci de lux, este posibil să cheltuiți mai puțin pentru a asigura un Volvo.

Cât timp durează de obicei Volvo-urile?

Atunci când un Volvo este bine îngrijit și întreținut, poate dura cu ușurință douăzeci de ani sau 400.000 de km. Această durată medie de viață se situează la un nivel ridicat în domeniul luxului, fiind depășită doar de Mercedes-Benz. Cu toate acestea, este important să cercetați Volvo-ul pe care intenționați să îl cumpărați, deoarece nu toate modelele au fost câștigătoare.

Volvo-urile au nevoie de multe reparații?

În medie, vehiculele Volvo vizitează atelierul mai frecvent decât unele alte mărci. Cu toate acestea, dacă ne uităm la gravitatea vizitelor, este rar ca Volvo-ul să aibă nevoie de o reparație majoră. Deci, va merge la atelier pentru întreținere și reparații minore, dar dacă este bine îngrijit, nu ar trebui să sufere de defecțiuni catastrofale prematur.

Dacă sunteți în căutarea unui vehicul Volvo, vă încurajăm să vă documentați. Ca mecanici, rareori vedem Volvo-uri în atelier pentru reparații majore, ceea ce spune multe despre cât de bine sunt fabricate. Puteți găsi un Volvo de înaltă calitate și îl puteți întreține bine pentru a vă asigura că rezistă 400.000 de km sau mai mult.

De asemenea, vă încurajăm să vă uitați și la alte mărci auto. Volvo nu este singurul producător auto care produce vehicule fiabile și sigure. Pe măsură ce căutați un vehicul, asigurați-vă că vă uitați la ratingurile de siguranță, costul mediu de proprietate și economia de combustibil. Toți acești factori sunt importanți pentru a determina care marcă este cea mai bună în general.