Nu sunteți sigur ce ulei de motor este mai bun pentru mașina dumneavoastră? Comparăm cele două mărci principale, Castrol Edge și Mobil 1, pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Când vine timpul să faceți un schimb de ulei la autovehiculul dumneavoastră, doriți să vă asigurați că aveți cel mai bun ulei posibil. Calitatea uleiului pe care îl alegeți determină cât de bine funcționează motorul. Ținând cont de acest lucru, puteți lua în considerare evaluarea Castrol Edge vs. Mobil 1, deoarece aceste două sunt unele dintre opțiunile de top.

În acest ghid, dezbatem care dintre ele este mai bună – Castrol Edge sau Mobil 1. Vă vom arăta mai multe despre fiecare companie în timp ce vom evalua avantajele și dezavantajele. În plus, vă răspundem la principalele întrebări pentru a vă ușura procesul de selecție.

Castrol Edge Vs. Mobil 1 – Care este mai bun?

Printre cota de piață a uleiurilor de motor, atât Mobil 1, cât și Castrol Edge sunt alegeri de top. Mobil 1 este puțin mai popular decât Castrol, dar nu cu mult. Ambele companii creează ulei cu o varietate de vâscozități și aditivi, asigurând o performanță superioară a motorului.

Castrol Edge conține detergenți speciali care curăță nămolul nedorit din motor. În comparație, Mobil 1 este folosit în principal pentru aplicații cu putere mai mare și conține stabilitate la oxidare pentru a preveni coroziunea.

În calitate de mecanici profesioniști, nu putem vedea o diferență suficient de mare la niciunul dintre ele care să ne determine să alegem un câștigător. Răspunsul depinde de vehiculul dvs. și de alți factori, așa că ar trebui să efectuați o evaluare pentru dvs. pentru a vedea ce preferați.

Castrol Edge

Castrol Edge este un ulei de motor sintetic de la compania britanică Castrol. Această companie a fost fondată în 1899 și este deținută de BP din anul 2000. În prezent, compania are mai multe sedii în Regatul Unit, New Jersey și Illinois. Este cunoscută pentru că produce lubrifianți de înaltă calitate care pot fi folosiți în majoritatea motoarelor pe benzină sau diesel, inclusiv autoturisme, motociclete, precum și motoare în doi sau patru timpi.

Avantaje Castrol Edge

După atâția ani de producție, Castrol știe câte ceva despre crearea unui ulei decent. Iată câteva avantaje.

Protecție mai bună împotriva uzurii

Are particule de titan pentru a reduce frecarea

Formulă de lungă durată

Accesibilă

Funcționează cu cele mai multe mărci auto importante

Dezavantaje Castrol Edge

Chiar dacă există o mulțime de motive pentru a alege Castrol, există și unele dezavantaje care trebuie evaluate.

Poate fi dificil de găsit

Nu este la fel de popular

Compania a fost acuzată de minciună (a se vedea mai jos)

Mobil 1

Mobil 1 este o marcă de uleiuri de motor sintetice care este vândută de ExxonMobil. Compania cu sediul în America a introdus pentru prima dată aceste uleiuri în 1974. Compania cheltuiește mulți bani pentru sponsorizarea activităților din sporturile cu motor, ceea ce are sens, deoarece uleiurile sunt axate pe performanțe de mare putere. Astăzi, Mobil 1 este lider în domeniul uleiurilor, filtrelor și al altor piese auto.

CITEȘTE ȘI:
Ar trebui să verific uleiul când motorul este cald sau rece?

Avantaje Mobil 1

Lista avantajelor Mobil 1 poate fi destul de lungă, dar iată câteva care merită luate în considerare.

Protecție excelentă a motorului

Formulă sintetică dovedită

Previne oxidarea

Funcționează la toate temperaturile

Dezavantaje Mobil 1

În plus, iată câteva dezavantaje de luat în considerare înainte de a cumpăra ulei Mobil 1.

Costuri mai mari

Nu funcționează cu toate mărcile străine

Care este diferența dintre uleiul Castrol Edge și Mobil 1?

Există probabil mai multe asemănări între cele două companii producătoare de ulei decât diferențe. Cu toate acestea, iată câțiva factori pe care trebuie să-i luați în considerare atunci când faceți alegerea.

Costul

Niciuna dintre aceste companii nu este considerată opțiunea de buget. Deoarece ambele sunt orientate către o durată de viață lungă și performanțe ale motorului, vă puteți aștepta să plătiți un preț premium pentru oricare dintre ele.

Cu toate acestea, Castrol Edge este puțin mai ieftin decât Mobil 1. Singura problemă este că Castrol Edge nu este vândut la atât de mulți comercianți cu amănuntul, ceea ce îl face puțin mai greu de găsit.

Gradele de vâscozitate

Puteți găsi o selecție frumoasă de grade de vâscozitate pentru ambele mărci de ulei de motor. Fie că aveți nevoie de 0W-20 sau 10W-30, știți că ambele mărci sunt pregătite să vă satisfacă.

Pentru a găsi cea mai bună vâscozitate pentru vehiculul dumneavoastră, trebuie să căutați în manualul de utilizare al vehiculului. Este important să respectați toate recomandările făcute de producătorul mașinii dumneavoastră.

Performanță

Dacă vă doriți un ulei de motor performant, nu credem că puteți da greș cu niciuna dintre mărci. Acestea nu sunt concepute pentru a fi generice sau de calitate scăzută în niciun fel.

Cu toate acestea, Mobil 1 poate avea un ușor avantaj față de Castrol Edge în această categorie. Există o gamă mai largă de produse și o compoziție mai bună în general, perfectă pentru o mașină sport sau pentru vehiculele premium.

Longevitate

Ambele companii produc uleiuri de motor sintetice, așa că vă puteți aștepta la o durată de viață lungă cu oricare dintre ele. Uleiurile sintetice au o durată de viață cuprinsă între 7.500 și 15.000 de mile, în medie. Cu toate acestea, Mobil 1 oferă unele care pretind că ajung până la 20.000 de mile, în timp ce Castrol afirmă că formulele sale au aceleași performanțe.

Deși acest lucru ar putea fi sugerat, este posibil să nu doriți să treceți atât de mult timp fără să vă schimbați uleiul. În plus, este important să instalați din când în când un nou filtru de ulei pentru a ține murdăria și contaminanții departe de motor.

CITEȘTE ȘI:
Ce ar putea cauza ca uleiul să se împrăștie peste tot pe motor?

Compatibilitatea motorului

Aceste două uleiuri de motor pot fi utilizate cu orice tip de motor? În cea mai mare parte, răspunsul este da. Cu toate acestea, este important să verificați recomandările producătorului pentru vehiculul dumneavoastră.

Unele mărci străine nu recomandă utilizarea uleiurilor Mobil 1. Acești producători auto ar prefera să folosiți în schimb uleiuri OEM, dar acestea costă mult mai mult.

Integritate

Vreți să puteți avea încredere într-o companie de la care cumpărați. Deși nu știm dacă vreuna dintre cele două companii este înșelătoare sau nedemnă de încredere, este important să aruncăm o privire asupra unui caz care s-a întâmplat între cele două.

În 1998, Mobil a depus o plângere împotriva Castrol la Divizia Națională de Publicitate a Better Business Bureau. În reclamație se spunea că Castrol făcea publicitate falsă, numind uleiul său Syntec un ulei complet sintetic. Cu toate acestea, Castrol a furnizat suficiente dovezi care să demonstreze că uleiul merita să fie numit sintetic, astfel că BBB a dat dreptate Castrol.

Există o mulțime de afirmații pe internet conform cărora Mobil a intentat un proces împotriva companiei sau că Castrol a fost găsită vinovată în vreun fel. Aceste afirmații nu sunt adevărate. Cu toate acestea, problema a afectat integritatea mărcii Castrol, chiar dacă aceasta nu a făcut nimic greșit.

Alegeți cel mai bun ulei de motor

Alegerea unei mărci de ulei de motor este doar începutul îngrijirii vehiculului dumneavoastră. Trebuie să luați în considerare și alți câțiva factori odată cu alegerea uleiului de motor.

Tipul: Pe vremuri, toată lumea folosea ulei convențional, dar aceasta nu este, de obicei, cea mai bună opțiune astăzi. Uleiurile sintetice combină detergenți superiori și protecție împotriva coroziunii pentru o durată de viață mai lungă a motorului. De asemenea, va dura mult mai mult decât uleiul convențional, permițându-vă să parcurgeți mai mulți kilometri între schimburi.

Stilul de condus: Dacă conduceți pe autostradă și nu vă forțați prea tare vehiculul, puteți folosi aproape orice marcă de ulei, atâta timp cât respectă specificațiile. Cu toate acestea, dacă vă supuneți motorul la multă uzură, doriți să alegeți ceva mai rezistent pentru a-l proteja de uzură.

Vâscozitate: Singura vâscozitate pe care ar trebui să o folosiți este cea recomandată de producător. Producătorul auto știe cum a fost produs motorul, înțelegând ce va oferi cea mai bună protecție. Uitați-vă în manualul proprietarului și nu mergeți cu altceva, altfel ați putea anula garanția din fabrică.

Vechimea vehiculului: Dacă vehiculul dvs. are mai mult de 75.000 de mile pe odometru, veți dori o variantă cu kilometraj ridicat. Acestea sunt special concepute pentru a oferi o protecție mai bună a fricțiunii, astfel încât componentele să nu se uzeze mai repede decât este necesar. De asemenea, este posibil să doriți să schimbați uleiul mai frecvent pentru a proteja motorul mai vechi.

CITEȘTE ȘI:
Expiră uleiul de motor? (și cât durează?)

Dacă nu sunteți sigur ce ulei de motor să folosiți cu vehiculul dumneavoastră, adresați-vă dealerului local. Tehnicienii vă vor spune ce este recomandat în funcție de model și de factorii de mai sus.

Întrebări frecvente

Este Castrol Edge cu adevărat complet sintetic?

Uleiurile de motor Castrol Edge sunt complet sintetice și sunt concepute pentru a rezista până la 20.000 de mile între schimburi. Această marcă populară utilizează tehnologia Fluid Titanium care reduce frecarea și întărește uleiul împotriva uzurii. Este una dintre cele mai importante mărci din care puteți alege, situându-se imediat după Mobil 1 în ceea ce privește cota de piață.

Este Castrol Edge bun pentru mașinile cu kilometraj mare?

Da, datorită tehnologiei cu titan și aditivilor speciali, Castrol Edge a fost o opțiune de top pentru proprietarii cu vehicule cu kilometraj ridicat. Puteți alege să schimbați uleiul mai frecvent dacă conduceți o mașină cu un kilometraj mai mare doar pentru a vă asigura că motorul continuă să funcționeze cât mai bine.

Are Castrol Edge o durată de viață reală de 20.000 de mile?

Castrol susține că uleiul sintetic va rezista până la 20.000 de mile între schimburi. Cei mai mulți oameni nu vor dori să urmeze această recomandare, mai ales dacă sunt duri cu vehiculele lor. Orice remorcare sau conducere în climate extreme necesită schimbări mai frecvente de ulei. Pentru câte mile este bun Mobil 1 full synthetic? Producătorul susține că uleiul sintetic poate merge până la 18.000 de mile sau mai mult. Uleiurile Extended Performance au o valabilitate de până la 20.000 de mile. Cu toate acestea, este mai bine să schimbați uleiul mai frecvent, mai ales dacă tractați sau conduceți în climate extreme.

Concluzie

Alegerea între Castrol Edge vs. Mobil 1 poate fi dificilă dacă nu sunteți sigur la ce vă uitați. Pentru că am lucrat cu ambele uleiuri de motor, știm că poate fi dificil de ales. Sincer, este destul de greu să faci diferența între cele două.

Recomandarea noastră este să le încercați pe fiecare dintre ele în timpul unui schimb de ulei. Notați dacă observați vreo diferență cu oricare dintre ele, astfel încât să vă puteți hotărî singur pe care să îl folosiți. Doar așa veți ști cum se va comporta fiecare ulei cu vehiculul dumneavoastră.

Întotdeauna este mai bine să alegeți uleiul de motor cu specificațiile corecte recomandate de producătorul mașinii dumneavoastră, deoarece aceștia au testat uleiul cu motorul mașinii dumneavoastră pentru a obține cele mai bune rezultate.