Există o singură parte a autovehiculului dumneavoastră care intră în contact cu suprafața drumului – anvelopele. Dacă anvelopele nu sunt umflate corespunzător, sunteți în pericol. De aceea, vă faceți timp pentru a asigura o umflare adecvată și o bună sănătate a anvelopelor. Deci, ce se întâmplă dacă se pierde capacul supapei de aer pentru anvelope? Anvelopele pierd aer dacă lipsește capacul supapei pentru anvelope de aer?

Atunci când capacul anvelopei lipsește, nu ar trebui să se piardă aer. Aerul nu va putea să se scurgă din anvelopă doar pentru că lipsește un capac. Există scopuri pentru a avea capacul supapei la locul său, dar menținerea aerului în interiorul anvelopei nu este motivul principal.

În acest ghid, mă uit la funcția capacului de supapă al anvelopei anvelopei. De asemenea, examinez cât de strâns ar trebui să fie și prezint motivele pentru care anvelopa ta ar putea pierde aer. La sfârșitul articolului, puteți afla despre diferitele tipuri de capace de supape și despre costul înlocuirii acestora.

Ce este capacul supapei de aer pentru anvelope?

Capacul supapei nu este folosit pentru a împiedica aerul să se scurgă din anvelopă. Faptul că capacul se află sau nu pe tijă nu ar trebui să aibă niciun efect asupra faptului că aerul rămâne intact. Cu toate acestea, are o funcție importantă care nu ar trebui să fie trecută cu vederea.

Pe măsură ce conduceți vehiculul prin zăpadă, apă, noroi și murdărie, capacul tijei de supapă împiedică supapa să fie contaminată cu resturi și mâzgă. De exemplu, dacă ar intra prea mult noroi în supapă, aceasta s-ar putea deteriora. De asemenea, este posibil să aveți probleme la umflarea anvelopelor cu noroiul depus pe supapă.

Capacele supapelor de anvelope se desprind?

Există momente în care capacul supapei de anvelopă ar putea cădea. Dacă nu l-ați strâns corect, ar putea cădea singur. De aceea, este important să fixați capacul.

Există, de asemenea, șansa ca un impact să îl facă să se desprindă. Dacă vă frecați mașina de bordură, efectul de răzuire ar putea, de asemenea, să desprindă capacul tijei. De asemenea, se poate crea o deteriorare a tijei în sine, ceea ce ar putea duce la scurgeri de aer.

CITEȘTE ȘI:
Uzura pe interior a anvelopelor: Ce este și cum să o reparați

Cu toate acestea, cel mai frecvent motiv pentru care capacele supapelor de anvelope se desprind este faptul că acestea sunt plasate greșit. Atunci când scoateți capacul pentru a umple anvelopa, este ușor să îl rătăciți. Când umpleți anvelopele, puneți capacele supapelor într-un loc sigur pentru a le reinstala.

Capacele de supapă pentru anvelope sunt universale?

Pentru majoritatea modelelor, capacele de supape sunt universale. Puteți intra în orice magazin de piese auto și puteți obține capace de înlocuire a tijei supapei care ar trebui să se potrivească anvelopelor dumneavoastră. De fapt, este greu să le găsești vândute individual.

Cu toate acestea, dacă conduceți echipamente agricole specializate sau camioane de mare tonaj, probabil că tija supapei va fi diferită. S-ar putea să trebuiască să achiziționați capacele de supapă de la un magazin de anvelope.

Cât de mult trebuie să strângeți capacele de supapă?

Când strângeți capacele supapelor, doriți să le rotiți până când acestea sunt strânse cu degetele. Nu folosiți unelte pe capacele supapelor, deoarece acestea nu ar trebui să fie niciodată atât de strânse. Dacă le strângeți prea tare, ați putea provoca daune.

Când reaplicați capacul supapei, îl veți așeza pe tijă și îl veți roti în sens invers acelor de ceasornic jumătate de tură. Astfel vă asigurați că capacul este așezat corect pe filet. Odată ce este bine fixat, îl puteți strânge până când nu mai merge, dar nu-l strângeți prea tare.

Motive pentru care anvelopele pierd aer

Stemul supapei rupt

În timp ce capacul supapei nu va cauza scurgeri de aer, o supapă defectă o va face. Cu toate acestea, nivelul de aer care se scurge va depinde exclusiv de cât de gravă este deteriorarea.

Este posibil să aveți o scurgere minoră care abia se observă. Pe de altă parte, ar putea, de asemenea, să aibă o scurgere suficient de gravă încât să auziți cum iese aerul.

Găurirea anvelopei

Dacă treceți peste ceva pe șosea, acesta poate să găurească anvelopa și să lase aerul să iasă. Cele mai frecvente obiecte sunt șuruburile, cuiele și alte resturi lăsate pe drum.

În funcție de modul în care se produce perforarea, s-ar putea ca aceasta să astupe automat gaura, astfel încât să nu observați nicio pierdere de aer la început. Odată ce aerul începe să se scurgă, s-ar putea să vă puteți pune un petic sau un dop. Cu toate acestea, există însă și cazuri în care înțepătura nu poate fi reparată și va fi nevoie de o anvelopă nouă.

CITEȘTE ȘI:
Este o idee bună să cumperi anvelope second-hand?

Roată deteriorată

Janta poate fi deteriorată dacă vă loviți de ceva pe șosea. Lovirea unei borduri, intrarea într-o groapă sau ciocnirea cu pericolele de pe șosea pot crea deteriorarea roții în sine. Dacă anvelopa nu se poate așeza corect pe jantă, aerul se poate scurge.

În cele mai multe cazuri, jantele deteriorate nu pot fi reparate. Ar fi bine să înlocuiți janta pentru a asigura o siguranță corespunzătoare pe șosea.

Talon spart

Talonul anvelopei este locul în care se întâlnesc garnitura de cauciuc și roata. Dacă talonul nu este perfect etanșat, aerul se poate scurge.

Acest lucru se întâmplă dacă talonul este deteriorat. Se poate întâmpla, de asemenea, dacă între roată și anvelopă intră resturi, permițând aerului să se infiltreze.

Anvelopa veche

Anvelopele vor îmbătrâni, mai ales dacă nu sunt folosite. Atunci când o anvelopă stă, mai ales în lumina soarelui, poate deveni victima putregaiului uscat.

Chiar dacă este folosită, aceasta va începe să se uzeze în timp. Pe măsură ce anvelopa devine fragilă, banda de rulare se separă, ceea ce duce la scurgeri de aer.

Schimbări de temperatură

Este întotdeauna recomandat să verificați presiunea anvelopelor atunci când se schimbă temperaturile. Asta pentru că temperatura de afară are un efect profund asupra cantității de aer din anvelopă. Deși fluctuația nu va face ca aerul să se scurgă, aceasta schimbă densitatea presiunii aerului.

Pe măsură ce temperaturile scad, anvelopele încep să piardă presiune de aer. Invers, temperaturile cresc, iar presiunea crește concomitent. Dacă temperatura se schimbă rapid la rece, ar putea părea că anvelopa pierde aer.

În timp, anvelopele vor pierde o parte din aer în mod natural. Moleculele de aer își vor schimba presiunea și compoziția, ceea ce va duce la o scădere a presiunii psi. De aceea, doriți să verificați anvelopele lunar, cel puțin o dată pe lună. Cu inspecții regulate, puteți depista orice problemă înainte ca aceasta să vă afecteze siguranța pe șosea.

CITEȘTE ȘI:
Care este presiunea corectă a anvelopelor pentru mașina ta

Costul de înlocuire a capacului de supapă lipsă al anvelopei

Puteți cumpăra un pachet mare de capace de supapă pentru anvelope de la magazinul local de piese auto pentru 10 eurosau mai puțin. Dacă aveți nevoie de ceva pentru un camion de mare tonaj sau căutați ceva sofisticat, s-ar putea să plătiți mai mult decât media. Nu aveți nevoie de ajutorul nimănui pentru a instala capacele de supape. Este nevoie doar de câteva minute

Dacă trebuie să înlocuiți tija supapei la un pneu, acesta este, de asemenea, un proces destul de ușor. Dacă sunteți capabil să o faceți singur, s-ar putea să vă coste aproximativ 10 euro. În caz contrar, așteptați-vă să cheltuiți între 25 și 50 de eurola magazinul local de anvelope.

Diferite tipuri de capace de supape

Puteți alege din mai multe tipuri diferite de capace de supape atunci când vizitați magazinul de piese auto sau magazinul de anvelope. Cei mai mulți oameni optează pentru capace ieftine din plastic. Acestea funcționează foarte bine în condiții normale de conducere și nu vor cauza probleme neobișnuite. Puteți cumpăra un pachet mare de aceste capace pentru a le păstra la îndemână în cazul în care pierdeți unul.

Există, de asemenea, capace metalice cu cupolă disponibile. Acestea sunt mai bune în condiții de temperaturi mai ridicate, cum ar fi atunci când participați la curse de drag sau când conduceți o mașină de înaltă performanță. Există, de asemenea, capace metalice zimțate care facilitează strângerea sau slăbirea. De asemenea, puteți găsi unele cu un design cu cap hexagonal. În cazul capacelor metalice, veți vedea un inel O special sau o altă garnitură care menține supapa în siguranță.

Cu toate acestea, nu vă recomandăm să folosiți capacele de aluminiu sau metalice pentru valvele de anvelope în loc de plastic, chiar dacă arată mai bine decât capacele standard. Motivul este că capacul din aluminiu și metal poate începe să se corodeze și să ruginească, ceea ce le poate face imposibil de îndepărtat fără a deteriora tija supapei de aer.