Puține lucruri îi derutează mai mult pe părinți decât încercarea de a afla ce tip de scaun auto să folosească. Cu atât de multe stiluri și tipuri diferite pe piață, trebuie să stabiliți când copilul dumneavoastră poate trece la un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers. De asemenea, este important să înțelegeți motivele de siguranță pentru a vă pune copilul într-un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp posibil.

Factori variați determină cel mai bun moment, așa că îi analizăm pe toți. Discutăm, de asemenea, despre diferitele tipuri de scaune auto și când să le folosim pe fiecare dintre ele, oferim sfaturi practice de siguranță pentru scaunele auto și răspundem la câteva dintre cele mai importante întrebări ale dumneavoastră, inclusiv când ar putea fi sigur să treceți la un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers.

Când ar trebui copilul dumneavoastră să treacă la un scaun auto orientat spre față?

Copilul dumneavoastră ar trebui să rămână în poziția orientată cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp, deoarece aceasta este cea mai sigură opțiune. Vârsta obișnuia să fie linia directoare, dar decizia se bazează acum pe faptul că aceștia ating o limită de greutate și înălțime. Copiii ar trebui să rămână orientați cu spatele la direcția de mers până când ating înălțimea sau greutatea maximă.

Majoritatea scaunelor pentru copii orientate cu spatele la direcția de mers sunt concepute pentru a ține copiii până la 28-35 de kilograme. De asemenea, acestea pot găzdui copii cu o înălțime de până la 30 până la 35 de centimetri. Unii copii ating una dintre aceste maxime înaintea celeilalte, motiv pentru care ambele ar trebui urmărite.

După ce copilul atinge acest maxim, ar putea fi mutat pe un scaun convertibil, tot cu fața spre spate. Aceste scaune au adesea limite maxime mai mari, de obicei între 40 și 50 de kilograme în greutate. Găsiți aceste măsuri maxime pe eticheta scaunului auto sau în manualul de utilizare.

Cu mulți ani în urmă, părinții mutau copilul pe un scaun orientat cu fața la direcția de mers la vârsta de doi ani, dar aceasta nu mai este recomandarea. De fapt, doi ani ar fi considerată vârsta minimă absolută în acest moment, mulți oameni așteptând până când copilul are trei sau patru ani pentru a trece la scaunul de siguranță. Acesta este momentul în care majoritatea copiilor ajung la limita maximă de greutate sau înălțime a scaunelor auto actuale.

Odată ce treceți la un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers, copilul dumneavoastră trebuie să rămână în sistemul de siguranță adecvat până la momentul stabilit. Discutăm mai multe despre diferitele opțiuni într-un minut.

Ce face ca scaunele auto orientate cu spatele la direcția de mers să fie mai sigure pentru copii?

Poziția orientată cu spatele la direcția de mers este cea mai sigură pentru bebeluși și copii mici, datorită gradului de protecție oferit în timpul unui accident. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), NHTSA și AAP, toate recomandă menținerea copilului în scaun până la vârsta de cel puțin doi ani, dar numai dacă acesta a atins greutatea sau înălțimea maximă cerută.

Bebelușii și copiii mici nu au oasele mature. Țesuturile lor conjunctive prezintă, de asemenea, un risc mai mare de rănire. Scaunele orientate cu spatele la direcția de mers oferă o incintă de protecție în timpul unui accident grav, în special la nivelul gâtului, capului și măduvei spinării.

CITEȘTE ȘI:
15 cele mai frecvente defecte și probleme auto (verificați înainte de a cumpăra)

Un studiu recent arată că scaunele de siguranță pentru copii orientate cu spatele la direcția de mers au oferit o reducere de 14% a șanselor de rănire majoră față de scaunele orientate cu fața la direcția de mers. Scaunele orientate cu spatele la direcția de mers prezintă, de asemenea, mai puține șanse de leziuni invalidante și fatale.

Unele persoane s-au întrebat cu privire la siguranța picioarelor și a picioarelor copilului atunci când ating scaunul din spate. Cu toate acestea, nu au existat dovezi care să susțină că apar leziuni suplimentare din cauza scaunului din spate. Atâta timp cât nu depășesc restricțiile de greutate și înălțime, copiii pot sta într-o varietate de poziții pentru a fi confortabili și pentru a avea în continuare protecția necesară.

Tipuri de scaune de siguranță pentru copii

Haideți să evaluăm diferitele tipuri de scaune de siguranță pentru copii disponibile și timpul mediu în care fiecare ar trebui să fie utilizat. Alegerea între scaunul auto orientat spre spate, cel orientat spre față și cel înălțător poate fi o sarcină dificilă dacă nu sunteți sigur de ce etapă are nevoie copilul dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur care este cel mai bun pentru dumneavoastră, discutați cu medicul pediatru.

Scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers (1-4 ani)

Toți copiii ar trebui să înceapă într-un scaun orientat cu spatele la mașină. Există două opțiuni diferite pentru această poziție: scaune doar pentru bebeluși și scaune convertibile (all-in-one).

Scaunele pentru sugari sunt destinate a fi folosite doar cu fața spre partea din spate a vehiculului. Scaunul convertibil poate fi utilizat în ambele direcții, dar are, de obicei, limite de greutate și înălțime mai mari pentru poziția orientată cu fața la spate decât scaunul pentru bebeluși. Scaunul convertibil vă permite să vă păstrați copilul orientat cu fața spre spate cât mai mult timp posibil.

Scaun auto orientat cu fața la direcția de mers (2-7 ani)

Odată ce copilul dvs. a depășit vârsta unui scaun orientat cu spatele, este timpul să îl mutați într-un model orientat cu fața la direcția de mers. Acest scaun auto ar trebui să aibă atât un ham, cât și o centură pentru a menține copilul în siguranță. În mod ideal, copilul dvs. ar trebui să aștepte până la vârsta de patru ani înainte de a fi nevoit să facă schimbarea, dar cel mai bine este să îl mutați odată ce atinge înălțimea maximă și limita de greutate a modelului orientat cu spatele la direcția de mers.

Din nou, copilul dumneavoastră rămâne în scaunul orientat cu fața la direcția de mers până când atinge limita maximă de greutate și înălțime de la producător. Atunci când copilul dvs. depășește acest model, puteți trece la un scaun înălțător.

Scaun înălțător (4-12 ani)

În mod ideal, copilul dumneavoastră ar trebui să rămână în scaunul auto orientat cu fața la direcția de mers până la vârsta de șapte ani. Cu toate acestea, nu este sigur să rămână acolo odată ce ating limitele maxime de greutate și înălțime, moment în care este necesar un scaun înălțător.

Scaunele înălțătoare ar trebui să rămână întotdeauna pe locurile din spate și pot fi folosite până la vârsta de 12 ani. Puteți găsi mai multe tipuri diferite de scaune înălțătoare, dar cele cu spătar sunt cele mai bune pentru un plus de siguranță.

CITEȘTE ȘI:
Sunt Volvo mașini bune? Sunt fiabile?

Centura de siguranță (8-12 ani)

În mod ideal, copilul dumneavoastră rămâne în scaunul înălțător până când este suficient de mare pentru a se potrivi în mod normal în centura de siguranță. Pentru ca aceasta să se potrivească corect, centura de siguranță trebuie să fie bine fixată pe partea superioară a coapselor, niciodată pe stomac. Centura de umăr trebuie, de asemenea, să se potrivească peste piept și umăr, nu peste față sau gât.

Copiii ar trebui să rămână pe scaunul din spate cât mai mult timp posibil. Este important să verificați legile locale cu privire la permisiunea copiilor de a călători pe scaunul din față, deoarece acestea pot fi diferite. De exemplu, în Texas, copiii trebuie să aibă vârsta de opt ani și să măsoare 1,90 m pentru a sta pe scaunul din față. Cu toate acestea, în New York, copiii nu pot sta pe scaunul din față până la vârsta de 13 ani.

Sfaturi pentru siguranța scaunelor auto

Atunci când vă puneți centura de siguranță a copilului dumneavoastră într-un scaun auto, doriți să știți că acesta este protejat. Cu câteva sfaturi simple, veți obține mai multă liniște sufletească, asigurându-vă că copilul dumneavoastră ajunge în siguranță la următoarea destinație. În calitate de mecanici profesioniști, știm că instalarea și alegerea scaunelor auto nu este niciodată o sarcină simplă. De aceea, am pregătit aceste sfaturi pe care le puteți analiza.

  • Verificați catarama. Este important să vă legați copilul în mod corespunzător cu catarama. Nu permiteți nicio curea inegală sau răsucită, deoarece acestea nu sunt sigure.
  • Verifică indicatorul de unghi al scaunului. Acesta trebuie să fie în intervalul de siguranță pentru vârsta copilului dumneavoastră.
  • Faceți un test de strângere. Strângeți țesătura curelei peste umărul copilului. Dacă poate fi ciupită pe verticală, aceasta trebuie strânsă.
  • Nu vă lăsați copilul nesupravegheat. Chiar dacă copilul dumneavoastră este legat cu centura, nu trebuie lăsat singur.
  • Scaunele auto ar trebui să fie folosite doar în timpul condusului. Scaunele auto nu sunt făcute pentru a dormi sau a mânca în ele.
  • Dacă aveți un copil care doarme în scaunul auto, asigurați-vă că îl scoateți și îl transferați într-un loc mai sigur atunci când se termină drumul.
  • Scaunele auto trebuie să fie întotdeauna așezate pe bancheta din spate. De asemenea, este mai bine ca copiii cu vârsta sub 13 ani să călătorească în spate.
  • Airbagurile pot răni copiii și sunt periculoase pentru a fi folosite cu scaunele auto.
  • Nu folosiți un scaun auto vechi. Fiecare scaun auto are o dată de expirare pe el. Nu cumpărați scaune auto folosite dacă a depășit această dată.
  • Evitați scaunele auto care au fost deteriorate. Dacă scaunul auto a fost vreodată implicat într-un accident, integritatea structurală poate fi compromisă. Din acest motiv, poate doriți să evitați să cumpărați un model folosit sau să luați unul de la un prieten.

Cel mai important, dacă nu sunteți sigur cum să instalați scaunul auto, ar trebui să solicitați îndrumări suplimentare. Siguranța copilului dumneavoastră se bazează pe cât de sigur este scaunul. Citiți manualul sau urmăriți videoclipuri online cu instalarea. De asemenea, puteți găsi evenimente locale cu poliție și pompieri care oferă ajutor pentru instalare. Dacă nu există niciunul în zona dvs., puteți cere ajutor la cabinetul pediatrului sau puteți vorbi cu o mamă de încredere care înțelege mai bine scaunele auto.

CITEȘTE ȘI:
Xenon, LED sau faruri cu halogen?

Când pot face tranziția scaunului auto către orientarea cu fața la direcția de mers?

Scaunele auto orientate cu spatele la direcția de mers sunt cele mai bune pentru copiii până la vârsta de patru ani, atunci când aceștia nu depășesc restricțiile maxime de înălțime și greutate. Cel puțin, copiii ar trebui să-și petreacă primii doi ani într-un scaun orientat cu spatele la direcția de mers. Verificați limitările producătorului pentru a afla restricțiile de greutate și înălțime.

Care este înălțimea și greutatea scaunelor orientate spre față?

După ce un copil nu mai crește în scaunul orientat cu spatele la direcția de mers, ar trebui să treceți la un scaun auto orientat spre față. Această schimbare nu ar trebui să aibă loc niciodată înainte de vârsta de un an, preferabil după ce împlinesc doi ani. Producătorii stabilesc limita de greutate și înălțime pentru scaunele orientate cu fața la direcția de mers, dar în mod normal acestea se potrivesc copiilor până la vârsta de șapte ani.

Poate un bebeluș de 22 de kilograme să stea cu fața spre față într-un scaun auto?

Standardul cu mulți ani în urmă era că orice copil în vârstă de un an și cu o greutate minimă de 20 de kilograme poate trece într-un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers. Acestea nu mai sunt recomandările, deoarece multe dintre agențiile de top preferă ca copilul să rămână orientat cu spatele la direcția de mers până cel puțin la a doua aniversare. Copilul este pregătit să se mute cu fața la direcția de mers atunci când atinge restricțiile de înălțime și greutate ale scaunului, de obicei la 28-35 de kilograme și la o înălțime de 30-35 de centimetri.

Care este greutatea maximă pentru scaunul orientat cu spatele la direcția de mers?

Fiecare producător își stabilește propriile restricții de greutate pentru scaunele auto orientate cu spatele la direcția de mers. De obicei, aceste greutăți sunt de maximum 35 de kilograme și până la 35 de centimetri înălțime. Adesea, copiii ating unul dintre aceste maxime înaintea celuilalt, astfel încât trebuie atins doar unul dintre ele pentru ca copiii să fie întorși cu fața spre față. Verificați restricțiile de pe scaunul auto sau prin intermediul manualului furnizat.

Înainte de a vă urca copilul în mașină, cel mai bine este să vă asigurați că folosiți scaunul auto potrivit pentru siguranța lui. Cu mai multe tipuri diferite din care puteți alege, doriți să urmați recomandările agențiilor guvernamentale de top. Un scaun pentru copii orientat cu spatele la direcția de mers trebuie folosit până când copilul atinge greutatea sau înălțimea maximă specificată de producător. Este posibil ca aceste recomandări să nu fie îndeplinite până când copilul are până la patru ani.

Deși poate fi mai ușor să muți un copil mai devreme decât se recomandă, nu există nimic mai prețios decât viața lor. Având în vedere studiile care dovedesc beneficiile pentru siguranță ale scaunelor pentru copii orientate cu spatele la direcția de mers, cel mai bine este să aveți răbdare și să le țineți îndreptate spre spate până când trebuie mutate în sus.