Dacă sunteți în căutarea unei intimități maxime în timp ce conduceți pe șosea, probabil că ați luat în considerare diferite niveluri de tentă. Una dintre cele mai importante considerații este 15% vs. 20% tentă pentru geamul mașinii, dar care este cea mai bună?

În acest ghid, acoperim toate diferențele principale dintre 15% și 20% tentă geam auto. De asemenea, vă arătăm care dintre ele este cea mai bună opțiune și discutăm despre alte nuanțe la care s-ar putea să nu vă fi gândit. La sfârșitul articolului, vă răspundem la cele mai importante întrebări legate de tentă.

Diferențe între 15% și 20% vizibilitate pentru geamuri auto fumurii

15% este o nuanță mai închisă decât 20%, permițând mai puțină lumină să se infiltreze. Această culoare mai închisă ar putea face condusul pe timp de noapte mai dificil, dar va oferi mai multă intimitate. Cu toate acestea, în multe state, nu puteți coborî legal sub 20% tentă pe geamurile din față și de pe partea șoferului, astfel încât este posibil să nu puteți alege deloc 15%.

Iată câteva diferențe mai detaliate între colorarea geamurilor auto de 15% și 20%:

Infiltrarea luminii

Cea mai mare diferență dintre cele două niveluri de tentă este infiltrarea luminii. Nuanța auto se măsoară prin transmiterea luminii vizibile (VLT), care arată cât de întunecată este nuanța. Cu cât indicele VLT este mai mare, cu atât mai multă lumină poate pătrunde în geamul auto. Pe de altă parte, un procent mai mic arată că cea mai mare parte a luminii solare este reflectată departe de geam.

Geamurile auto care au un VLT de 15% vor reflecta aproape 85% din lumina soarelui. În comparație, o nuanță de 20% va reflecta 80%.

Conducerea pe timp de noapte

Este mult mai dificil să conduci pe timp de noapte, chiar și fără tentă pe geamuri. Cu toate acestea, adăugarea de tentă nu poate decât să o facă mai periculoasă.

Dacă nuanța este de peste 35%, nu ar trebui să observați o scădere uriașă a vizibilității pe timp de noapte. Cu toate acestea, orice valoare mai mică va provoca o schimbare, astfel încât ambele vor fi relativ la fel odată cu apusul soarelui.

Respingerea căldurii

Nu numai că nuanța geamurilor respinge lumina, dar va ține și căldura afară. O nuanță de 15% va bloca majoritatea razelor UV.

Pe de altă parte, o nuanță de 20% va avea grijă de 80% din razele UV, deci nu la fel de mult. Cu toate acestea, diferența de căldură este atât de mică încât s-ar putea să nu observați diferența.

CITEȘTE ȘI:
Când ar trebui copilul dumneavoastră să treacă la un scaun auto orientat spre față?

Confidențialitate

De asemenea, va fi greu să observați diferența în ceea ce privește intimitatea. Deși 15% va oferi puțin mai mult decât 20%, va fi minim.

În timpul zilei, trebuie să stați aproape de geamurile mașinii pentru a vedea în interior. Cu toate acestea, ar trebui să fie dificil să vă uitați în interior pe timp de noapte.

Aspect

Dacă vă uitați la cele două mașini separat, vopseaua pentru geamuri auto de 15% și 20% va arăta similar. Atunci când le puneți una lângă alta s-ar putea să observați o diferență.

Cea de 15% va fi mai închisă la culoare, dar în mică măsură. Dacă doriți un aspect cât mai spectaculos, veți dori să fie cât mai întunecată posibil.

Legalitate

Asta ne aduce la legile locale din zona dvs. În multe state, cea mai închisă nuanță pe care o puteți folosi este de 20% pe geamurile laterale din față.

Dacă acesta este cazul, nu veți putea alege o nuanță de 15%. Verifică ce permite statul tău înainte de a cumpăra vopsea colorată. Nu doriți să suportați cheltuielile unei amenzi.

Costuri

Prețul este un aspect de care trebuie să ții cont ori de câte ori îți modernizezi vehiculul. Având în vedere acest lucru, nu veți observa o diferență mare de preț între o nuanță de 15% și una de 20%.

Cu toate acestea, este posibil să economisiți o mică sumă de bani alegând o nuanță de 20%. Costurile forței de muncă nu vor fi diferite în funcție de cea pe care o alegeți, deci acesta este un avantaj.

15% vs. 20% vizibilitate pentru geamuri: Care este cea mai bună alegere?

Pe baza celor prezentate mai sus, veți vedea că majoritatea diferențelor nu sunt mari. Ambele nuanțe pentru geamuri vor bloca multă lumină, oferind o bună parte din intimitate. Totul depinde de preferințele dumneavoastră și de ceea ce este permis în jurisdicția dumneavoastră.

Dacă conduceți în condiții de soare prea cald, probabil doriți să blocați cât mai multă lumină posibil. Cu cât este mai întunecat, cu atât mai bine. Cu toate acestea, unii șoferi doresc mai multă căldură, în special atunci când călătoresc în lunile de iarnă.

Singurul dezavantaj de a merge mai întunecat este lipsa vizibilității pe timp de noapte și aspectul legal. Dacă petreceți mult timp navigând pe drumuri pe întuneric, poate doriți să alegeți opțiunea mai deschisă, doar pentru a vă face naveta puțin mai ușoară.

Procente populare de colorare a geamurilor mașinii

Niciuna

Deși aceasta nu pare o opțiune pe care ați putea să o alegeți, ne-am gândit că merită discutată. Întotdeauna puteți alege să vă păstrați vehiculul fără geamuri fumurii.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp trebuie să lăsați mașina să se încălzească iarna?

Deși odinioară era ceva obișnuit ca vehiculele să vină fără tentă, acest lucru nu se întâmplă de obicei cu mașinile din zilele noastre. Multe dintre acestea vor ieși din fabrică cu un nivel redus de tentă instalată doar pentru a face călătoria mai plăcută. Dacă mașina nu a fost livrată din fabrică cu geamuri cu tentă, puteți alege, de obicei, un upgrade pentru ca fabrica să o adauge. În caz contrar, va trebui să instalați nuanța ulterior.

85%

În timp ce numărul mai mare al nuanței de 85% te-ar putea face să crezi că este întunecată, contrariul este adevărat. O vopsea auto de 85% va permite majorității razelor UV să continue să strălucească.

Această opțiune de nuanță mai deschisă permite pătrunderea căldurii și oferă o intimitate minimă. Este o opțiune excelentă dacă doriți un aspect unic pentru vehiculul dvs. fără a bloca căldura necesară iarna.

50%

Dacă doriți să reduceți razele UV cu 50%, veți fi mulțumit de această nuanță pentru geamuri. Este combinația perfectă între intimitate și funcționalitate. Prin blocarea a jumătate din lumina soarelui, puteți crea un echilibru bun în toate anotimpurile.

În timp ce geamurile sunt întunecate, oamenii ar trebui să poată încă să se uite în interior, în special atunci când se apropie de mașină. Cu toate acestea, pe timp de noapte, ar trebui să ofere un pic mai multă intimitate.

35%

Pentru unele persoane, nuanța de 35% pentru geamuri este o opțiune mai de dorit decât cea de 20%. Dacă nuanțele auto de 15% și 20% par a fi prea închise pentru gustul dvs., puteți alege în schimb nuanța de 35%.

Cu această nuanță, veți obține un pic mai multă intimitate decât cea de 50%, dar ar trebui să puteți vedea în continuare prin ferestre. Lumina soarelui va fi, de asemenea, redusă, iar razele UV sunt reduse dramatic.

5%

Nuanța pentru limuzine este un alt mod de a descrie 5%. Motivul pentru care se numește astfel este că nu este întotdeauna legală, cu excepția cazului în care sunteți proprietarul unei limuzine.

Cu o tentă de 5% pentru geamurile mașinii, nu poți vedea deloc în mașină. Tot ceea ce se face în interior este complet ascuns, motiv pentru care aplicarea legii este uneori împotriva acesteia.

Pot oamenii să vadă prin opacitatea de 15%?

O nuanță de 15% blochează o mulțime de lumină. Din interiorul habitaclului mașinii, va fi mai dificil să vedeți afară, mai ales noaptea. Din exteriorul autovehiculului, va trebui să vă apropiați capul de geam pentru a vedea ce se întâmplă în interior. Chiar și atunci când vedeți în interior, va fi greu să vă dați seama ce vedeți.

CITEȘTE ȘI:
Cum să deschideți un portbagaj fără cheie (6 metode)

Este o nuanță de 20% suficient de închisă?

Depinde de ceea ce sperați să faceți. O nuanță de 20% este bună pentru a crea intimitate și pentru a bloca lumina. Odată ce cineva se apropie de vehicul, va putea vedea interiorul, dar nu este ușor. Acestea fiind spuse, 20% tinde să fie una dintre cele mai populare opțiuni și este adesea legală într-o anumită măsură.

Ce procentaj de vopsea pentru geamuri este cel mai bun?

Dacă doriți să blocați aproximativ jumătate din razele UV și căldură, 50% ar putea fi suficient. Eliminând jumătate din lumina soarelui, reduceți oboseala ochilor și strălucirea fără a îngreuna prea mult vederea de afară. Este, de asemenea, un aspect grozav pentru majoritatea vehiculelor. Dacă aveți nevoie de mai mult de atât, vă recomandăm adesea 35%. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de și mai multă intimitate, veți fi mai înclinat să alegeți 20% sau 15%.

Care este cea mai închisă nuanță pe care o puteți obține legal?

Fiecare stat își stabilește propriile legi privind colorarea geamurilor. Nu veți găsi legi federale referitoare la acest subiect. Toate statele stabilesc reglementări pentru geamurile din față și din spate pe baza gradului VLT. Dacă depășiți aceste reglementări, ați putea fi tras pe dreapta și ați putea primi o amendă. De asemenea, vi se poate cere să îndepărtați vopseaua de pe geam, cu excepția cazului în care aveți un bilet de la un medic care să ateste că aveți nevoie de ea din cauza unei afecțiuni medicale.

Tinta de 10% sau 5% este mai închisă?

Indicele de transmisie a luminii vizibile (VLT) vă arată cât de multă lumină vizibilă poate pătrunde prin geamuri. Cu cât acest procent este mai mic, cu atât mai întunecată este nuanța. Prin urmare, atunci când vă uitați la o vopsea pentru geamuri de 10% și de 5%, știți că cea de 5% este opțiunea mai întunecată, adesea denumită vopsea pentru limuzine.

Sunteți gata să vă măriți intimitatea în mașină și să reduceți lumina soarelui care intră prin geamuri? Prin alegerea cantității potrivite de tentă pentru geamuri, puteți obține tot ceea ce sperați. Printre opțiunile de top, oamenii se uită întotdeauna la 15% vs. 20% tentă pentru geamul mașinii.

După ce ați citit ghidul nostru, ar trebui să înțelegeți mai bine care este cea mai bună opțiune pentru dvs. Verificați legile locale și evaluați-vă nevoile înainte de a lua decizia finală.