Lumina de verificare a motorului este un indicator pe care nimeni nu vrea să îl vadă. Dacă scanați sistemul și vedeți un cod P0011, trebuie să știți cum să îl reparați.

În acest ghid, discutăm despre semnificația codului de defecțiune P0011. De asemenea, analizăm cauzele, simptomele și posibilele reparații.

Definiția codului P0011

Poziția „A” a arborelui cu came – temporizare prea avansată sau performanțe ale sistemului (Banca 1)

Ce înseamnă codul P0011?

Codul P0011 indică faptul că modulul de control al motorului (ECM) a observat că arborele cu came de admisie din banca 1 este mai departe decât unde a fost comandat să fie. Vehiculele Nissan pot avea o semnificație diferită a codului P0011.

Arborele cu came „A” poate fi arborele cu came de admisie din față sau din stânga băncii față de șofer. Acesta conține cilindrul 1. Această condiție de avansare excesivă poate fi în timpul avansării sau întârzierii sincronizării arborelui cu came.

Simptomele codului de defecțiune P0011

Codul de defecțiune P0011 provoacă cel mai adesea aprinderea luminii Check Engine Light. De asemenea, duce la unele probleme de performanță a motorului. Cu toate acestea, există și alte simptome care pot apărea.

Cele mai frecvente simptome includ:

 • Lumina de verificare a motorului
 • Stare de pornire dificilă
 • Kilometraj redus al combustibilului
 • Motorul funcționează greoi
 • Rough idle
 • Blocarea motorului
 • Emisii crescute, posibil test nereușit

Cauzele codului P0011

Majoritatea cauzelor codului P0011 se referă la arborele cu came sau la probleme de cablare a piesei vitale.

 • Cablare defectuoasă cu sistemul de control al distribuției de admisie
 • Solenoid de control al supapei de distribuție blocat deschis
 • Actuator al arborelui cu came defect
 • Sincronizare incorectă a arborelui cu came (din cauza unei curele sau a unui lanț de distribuție defect)
 • Solenoid VVT defect
 • Ulei de motor scăzut
 • Ulei contaminat
 • PCM necesită actualizare
CITEȘTE ȘI:
Codul P0110 - Semnificație, cauze, simptome și cum se repară

Cât de grav este codul P0011?

Mare – Atunci când motorul se confruntă cu un cod de defecțiune activ, trebuie să îl luați întotdeauna în serios. Cu toate acestea, este posibil ca această problemă să nu provoace imediat simptome problematice.

Acestea fiind spuse, în orice moment, mașina poate începe să funcționeze greu sau să se blocheze. De asemenea, s-ar putea să nu reușească să pornească, lăsându-vă în pană.

Având în vedere riscul ca ceva să fie în neregulă cu cureaua sau lanțul de distribuție, cel mai bine este ca defecțiunea să fie întotdeauna remediată rapid. Acest lucru se datorează faptului că o curea sau un lanț de distribuție rupt poate deteriora întregul motor dacă nu aveți noroc.

Ce reparații pot remedia codul P0011?

Există multe reparații diferite care pot duce la remedierea codului P0011, în funcție de ceea ce cauzează situația. Cel mai potrivit mod de a găsi cea mai bună remediere este de a efectua o evaluare completă a diagnosticului.

Iată câteva reparații care v-ar putea ajuta:

 • Înlocuiți supapa de control al uleiului din arborele cu came
 • Înlocuiți cablajul de la supapa de control a uleiului din arborele cu came
 • Înlocuiți actuatorul arborelui cu came
 • Schimbați uleiul
 • Inspectați și înlocuiți cureaua sau lanțul de distribuție

Greșeli comune de diagnosticare P0011

Este tentant să trecem cu vederea probleme simple care sunt ușor de rezolvat. Ori de câte ori se aprinde lumina de verificare a motorului, toată lumea tinde să se gândească la ce este mai rău.

Cu toate acestea, nu doriți să treceți cu vederea valoarea verificării problemelor simple mai întâi, chiar dacă acestea nu sunt cele mai frecvente cauze. Dacă puteți scăpa cu o reparație mai ieftină, veți fi mulțumit în cele din urmă.

CITEȘTE ȘI:
Codul P0128 - Semnificație, cauze, simptome (și cum se repară)

Cum se diagnostichează codul de defecțiune P0011

Dacă doriți să identificați cu exactitate motivul codului P0011, trebuie să procedați așa cum ar face mecanicii profesioniști. Iată care sunt pașii care ar avea loc la un atelier de încredere.

Verificați toate codurile de defecțiune. Dacă sunt prezente și alte coduri, ar putea indica ce este în neregulă cu sistemul. Ștergeți codurile și luați mașina la o plimbare până când sunt setate noi coduri. Verificați uleiul și schimbați-l dacă este necesar. Asigurați-vă că nivelul uleiului este corect. Dacă este timpul pentru o schimbare de ulei, acum este momentul să o faceți. Există întotdeauna șansa ca aceasta să rezolve problema și este o soluție ușoară. Asigurați-vă că folosiți uleiul cu vâscozitatea potrivită. După schimbarea uleiului, resetați din nou codurile și ieșiți la o plimbare cu mașina. Dacă codurile au dispărut, aceasta este o veste excelentă. Dacă nu, continuați cu pașii de diagnosticare. Căutați defecte de cablare. Urmăriți toate cablurile până la solenoidul de control al uleiului din Banca 1. Dacă există vreo ruptură, ciupire sau sfâșiere, trebuie să le reparați. Efectuați teste în profunzime. Trebuie să verificați fazerele cu came și supapa de control hidraulic. Pașii pentru a face acest lucru pentru vehiculul dumneavoastră pot fi găsiți în manualul de service. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui profesionist.

Costul estimativ al reparației

Există mai multe moduri diferite de a repara codul de defecțiune P0011. În funcție de ceea ce găsiți, acestea ar fi costurile aproximative pe care le veți avea în vedere.

 • Înlocuirea supapei de control al uleiului din arborele cu came – 200-450 euro.
 • Înlocuiți cablajul de la supapa de control al uleiului din arborele cu came – 50-500 euro.
 • Înlocuiți actuatorul arborelui cu came – 250 – 800 euro.
 • Înlocuiți cureaua de distribuție sau cureaua de distribuție – 500 – 4000 euro
 • Schimbați uleiul – 15 – 150 euro.
CITEȘTE ȘI:
Codul P0339 - Semnificație, cauze, simptome și cum se repară

Sfaturi pentru mecanici despre codul P0011

Nu neglijați șansele ca problema să fie cauzată de ulei. Dacă folosiți un ulei de vâscozitate greșită, acesta poate face ca fazerele de sincronizare a arborelui cu came să avanseze sau să întârzie dincolo de unde ar trebui să fie. În caz de îndoială, este întotdeauna logic să efectuați un schimb de ulei înainte de a încerca oricare dintre remedierile avansate.