Vedeți simbolul unei chei pe tabloul de bord al mașinii dumneavoastră Honda? Iată tot ce trebuie să știți despre această lumină, ce ar putea fi cauza și cum să o reparați.

Pe tabloul de bord al autovehiculului dumneavoastră Honda, sunteți obișnuit să vedeți o mulțime de simboluri și indicatoare. Unul dintre cele mai populare este lumina cheie Honda. Aceasta pare să se aprindă frecvent și să ceară o atenție regulată, dar ce înseamnă?

În acest ghid, acoperim semnificația luminii de cheie de la vehiculele Honda. De asemenea, ne uităm la cauzele care o provoacă și vă arătăm cum să o reparați. Dacă sunteți proprietar de Honda, toate întrebările dvs. legate de becul de cheie vor primi răspuns la sfârșitul acestui articol.

Ce înseamnă lumina cheie de la Honda?

Lumina de cheie de pe o Honda indică faptul că este necesară o întreținere. Este cunoscută ca parte a sistemului Maintenance Minder. În loc să ofere proprietarilor un program de întreținere recomandat, lumina de avertizare se aprinde pentru a indica faptul că este timpul pentru servicii vitale.

Împreună cu lumina de cheie, pe tabloul de bord apare și un cod de întreținere. Acest cod de service vă indică ce trebuie efectuat.

Interesant în legătură cu această lumină de avertizare este faptul că sistemul nu citește de fapt starea componentelor vehiculului. De exemplu, vehiculul nu poate spune dacă uleiul este murdar și trebuie schimbat. În schimb, sistemul se bazează pe citirea kilometrajului și pe timpul scurs de la ultima revizie pentru a sugera când este timpul pentru mai mult. Oricum ar fi, este un sistem bun pentru a vă menține în grafic cu întreținerea periodică.

Ce service este necesar atunci când se aprinde o lumină de cheie?

Dacă vă uitați în manualul proprietarului, puteți spune ce trebuie făcut prin căutarea codului. În caz contrar, un mecanic profesionist Honda vă poate îndruma în direcția corectă. De asemenea, puteți căuta aceste informații online.

Pentru majoritatea vehiculelor Honda cu programul Maintenance Minder, iată ce indică codurile.

Service „A”

Acest cod generic vă spune că este timpul să schimbați uleiul de motor. Nu este necesară schimbarea filtrului în același timp cu acest service. Acest memento apare după 12 luni sau 12.000 de km, în funcție de ce se întâmplă mai întâi.

Pentru a afla cât de mult ulei de motor este necesar, trebuie să verificați manualul de utilizare. Asigurați-vă că aveți proviziile la îndemână înainte de a începe schimbarea uleiului.

Service „B”

Acest serviciu necesită o schimbare a uleiului de motor și o înlocuire a filtrului. Acest memento este setat să vă semnalizeze la 25.000 de km, deci la fiecare două schimburi de ulei.

CITEȘTE ȘI:
Codul P0740 - Semnificație, cauze, simptome și cum se repară

De asemenea, trebuie să efectuați unele inspecții în timpul acestui service, inclusiv:

  • Frânele față și spate
  • Etrierii de frână
  • Frână de parcare
  • Capetele tijelor de legătură
  • Cutie de viteze și cizme de direcție
  • Mecanisme de direcție
  • Componente de suspensie
  • Furtunuri și conducte de frână
  • Sistemul de evacuare

În timpul acestei revizii, trebuie să inspectați, de asemenea, toate nivelurile de lichid și să completați dacă este necesar. Aceasta include lichidul de răcire a motorului, lichidul de frână, lichidul de transmisie automată, lichidul diferențialului spate și lichidul de spălare a parbrizului.

Service „1”

În timpul acestei revizii recomandate, ar trebui să verificați starea tuturor anvelopelor. Umflați anvelopele dacă acestea au un nivel scăzut de aer. Deși, este important să verificați anvelopele în momente suplimentare, altele decât în timpul acestui service. În calitate de mecanici profesioniști, vă recomandăm să verificați presiunea anvelopelor o dată pe lună sau de fiecare dată când se schimbă vremea.

În plus, acum este momentul să rotiți anvelopele. Urmați modelul de rotație a anvelopelor descris în manualul de utilizare.

Service „2”

Acum este momentul să înlocuiți elementul filtrului de aer. Înlocuiți filtrul de praf și polen pentru a menține fluxul de aer de la aerul condiționat la cea mai bună funcționare.

De asemenea, ar trebui să inspectați cureaua de transmisie pentru orice deteriorare sau fisură. În plus, inspectați poziția curelei de transmisie pe baza indicatorului de autotensionare.

Service „3”

În timpul acestui service, doriți să schimbați lichidul de transmisie automată. Verificați capacitatea din manualul de utilizare pentru a vă asigura că aveți suficient înainte de a începe.

Dacă sunteți dur cu autovehiculul dumneavoastră Honda, este posibil să trebuiască să efectuați această lucrare mai des. Discutați cu un tehnician Honda despre nevoile dumneavoastră de service dacă tractați încărcături grele sau dacă vă împingeți vehiculul la extrem.

Service „4”

În acest moment, ar trebui să mergeți mai departe și să înlocuiți bujiile. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți această treabă, duceți vehiculul la un centru de service calificat.

De asemenea, trebuie verificat jocul supapelor la admisie și la evacuare. Această inspecție trebuie să aibă loc când motorul este rece.

Service „5”

Este timpul să schimbați lichidul de răcire a motorului. Deoarece vehiculele folosesc diferite tipuri de lichid de răcire, este important să aflați de ce are nevoie mașina dumneavoastră înainte de a pune ceva.

CITEȘTE ȘI:
Cod P2195 - Semnificație, cauze, simptome (și cum se repară)

De asemenea, trebuie să știți cât de mult lichid de răcire va lua mașina. Adunați-vă proviziile înainte de a începe.

Service „6”

Acum trebuie înlocuit lichidul diferențialului spate. Această sarcină de întreținere se efectuează numai la modelele cu tracțiune integrală.

Asigurați-vă că obțineți lichidul de diferențial corect. De asemenea, verificați capacitatea fluidului cu ajutorul manualului de service pentru a vă asigura că sunteți pregătit pentru această sarcină.

Cât timp puteți conduce cu lumina de cheie aprinsă la  Honda?

Odată ce lumina Maintenance Minder se aprinde, este timpul să vă faceți revizia mașinii. Nu doriți să continuați să conduceți fără să vă ocupați de ceea ce este de așteptat. Urmând un program regulat de întreținere, vă asigurați că mașina dumneavoastră rămâne în stare bună.

În plus, dacă Honda dvs. se află în prezent sub o garanție din fabrică, toate lucrările de întreținere trebuie efectuate pentru a asigura acoperirea. Cu toate acestea, Consumer Reports subliniază faptul că puteți face întreținerea oriunde, atâta timp cât este efectuată corect. Prin urmare, nu ar trebui să încercați o sarcină de întreținere decât dacă aveți experiența necesară pentru a o efectua conform specificațiilor producătorului.

Cum se resetează lumina de cheie de la Honda

Doriți să resetați lumina de service după ce ați finalizat sarcinile necesare. Pentru a face acest lucru, citiți instrucțiunile din manualul proprietarului sau urmați acești pași.

Porniți contactul, dar nu porniți motorul. Apăsați butonul Select/Reset (Selectare/Reinițializare) care se găsește pe tabloul de bord sau pe volan. Este posibil să fie nevoie să parcurgeți unele setări pentru a ajunge la „Indicator ulei motor %” sau „Durata de viață a uleiului de motor”. Țineți apăsat butonul Select/Reset timp de zece secunde. Indicatorul luminos ar trebui să clipească. Dacă pe afișaj apare „Engine Oil Life” (Durata de viață a uleiului de motor), alegeți modul de resetare apăsând butonul Info de pe volan. Apăsați butonul Select/Reset până când durata de viață a uleiului revine la 100%.

După ce porniți din nou mașina, lumina cheie ar trebui să dispară. Dacă aveți probleme în a o scoate de pe tabloul de bord, vă recomandăm să apelați la ajutorul unor profesioniști. Un mecanic certificat ASE oferă cea mai mare experiență în domeniu.

Nu ignorați lumina dacă nu reușiți să o dezactivați. Fără ea, este posibil să uitați când trebuie să efectuați din nou serviciile.

Întrebări frecvente

Poți conduce o Honda cu lumina cheie aprinsă?

Nimic nu vă împiedică să conduceți cu această lumină de avertizare pe tabloul de bord, dar nu ar trebui să o faceți. Lumina de cheie vă spune că este timpul să efectuați întreținerea periodică a mașinii dumneavoastră Honda. Dacă doriți ca motorul și transmisia să continue să aibă cele mai bune performanțe, urmați recomandarea și apelați la service.

CITEȘTE ȘI:
Codul P0110 - Semnificație, cauze, simptome și cum se repară
Lumina cheie este serioasă?

Nu, această lumină nu indică în sine nimic grav. Pur și simplu vă spune că este timpul să efectuați întreținerea regulată a Honda, astfel încât vehiculul să rămână în stare bună. Cu toate acestea, dacă lumina Check Engine Light se aprinde în același timp, doriți să acordați o atenție deosebită și să faceți o scanare a codurilor de defecțiune.

Poate însemna o lumină cheie o schimbare de ulei?

Da, lumina de cheie indică faptul că este timpul pentru întreținerea regulată Honda. Ca parte a programului de întreținere, se sugerează schimbarea uleiului la anumite intervale. Honda sugerează ca o schimbare de ulei să se facă mai întâi fără schimbarea filtrului și a doua oară cu schimbarea filtrului. Aceste servicii alternează.

Ce înseamnă o cheie portocalie la o Honda?

Lumina cheii face parte din programul Maintenance Minder utilizat de Honda. Această tehnologie sofisticată vă reamintește când este timpul să efectuați un service. Fie că este vorba de o schimbare de ulei, o rotație a anvelopelor sau o schimbare de lichide, Honda urmărește pentru dumneavoastră programul de întreținere recomandat.

Pot să adaug pur și simplu ulei la mașina mea?

Atunci când pe tabloul de bord apare memento-ul de întreținere, acesta vă spune că uleiul nu mai funcționează la capacitate maximă. Nu doriți să adăugați ulei nou la uleiul vechi, deoarece proprietățile nu vor oferi cantitatea potrivită de lubrifiere. În schimb, faceți-vă timp pentru a efectua un schimb de ulei conform recomandărilor.

Concluzie

Honda dvs. este o mașină fiabilă, proiectată să dureze mulți kilometri. Echipa noastră este pasionată de mașinile și SUV-urile Honda datorită duratei lor de viață. Cu toate acestea, dacă nu ai grijă de Honda ta, te aștepți la o defecțiune prematură a motorului. Dacă ați evaluat vreodată un motor Honda, știți că acest lucru nu este ceva cu care doriți să aveți de-a face.

Doar din acest motiv, este înțelept să acordați atenție acestor memento-uri de întreținere. Acestea pot părea enervante la început, dar ele elimină presupunerile cu privire la ceea ce ar trebui efectuat la vehiculul dvs. Căutând codul în manualul de utilizare sau online, știți exact ce trebuie făcut, astfel încât să aveți grijă de Honda dumneavoastră. Dacă aveți grijă de vehiculul dumneavoastră, acesta va avea grijă și de dumneavoastră.