Un ghid despre cum să diagnosticați și să reparați problemele care cauzează codul de defecțiune P0740

Codul de defecțiune P0740 apare în modulul de control al transmisiei atunci când există o problemă cu circuitul ambreiajului convertizorului de cuplu.

Cauzele pot fi multiple, iar în acest ghid veți găsi tot ce trebuie să știți despre codul P0740.

Definiția codului P0740

P0740: Ambreiaj convertizor de cuplu – Defecțiune circuit

Ce înseamnă codul P0740?

Codul P0740 indică faptul că modulul de control al transmisiei recunoaște o problemă la circuitul ambreiajului convertizorului de cuplu.

Mașinile automate folosesc de obicei un convertor pentru a transfera puterea între motor și transmisie. Acest convertizor de cuplu este format de fapt din lichid de transmisie, care ajută motorul să avanseze.

Pentru ca convertorul de cuplu să se activeze, există un solenoid al convertorului de cuplu care îl controlează. În cazul în care circuitul către acest solenoid cedează, poate fi memorat codul p0740.

Simptomele codului de defecțiune P0740

Cea mai frecventă problemă pe care o veți observa atunci când apare codul P0740 este o lumină de verificare a motorului sau a cutiei de viteze pe tabloul de bord. De cele mai multe ori nu veți avea probleme de schimbare a vitezelor sau de manevrabilitate, dar în unele cazuri poate fi vizibilă.

Simptomele codului P0740 includ:

 • Lumina de verificare a motorului se aprinde
 • Apare o lumină de avertizare a cutiei de viteze
 • Probleme de schimbare a treptelor de viteză sau de manevrabilitate

Cauzele codului P0740

Codul de eroare P0740 este declanșat atunci când există o problemă în circuitul către solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC).

CITEȘTE ȘI:
Coduri eroare OBD1 - Lista și citirea codurilor de eroare OBD1

Oricare dintre următoarele probleme poate declanșa codul de eroare P0740:

 • Solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC) defect.
 • Cabluri defecte la solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC)
 • Corodare a cablajului la solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC)
 • Modul de control al transmisiei (TCM) defect

Cât de grav este codul P0740?

Mediu – În unele cazuri, se întâmplă să nu observați nicio problemă cu codul de defecțiune stocat.

Din nefericire, acest cod de defecțiune poate cauza probleme de schimbare a treptelor de viteză sau de manevrabilitate care vă pot face să rămâneți blocat pe drum. Prin nerepararea codului P0740, puteți provoca și alte probleme de transmisie pe termen lung.

Ce reparații pot remedia codul P0740?

 • Înlocuiți solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC)
 • Reparați cablurile defecte la solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC)
 • Reparați sau curățați fișele de conectare la solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC)
 • Înlocuiți modulul de control al transmisiei (TCM)

Greșeli comune de diagnosticare P0740

Cea mai frecventă greșeală de diagnosticare a P0740 este să se creadă că există o problemă cu convertizorul de cuplu în sine și poate să-l înlocuiască.

Codul p0740 indică în mod clar o problemă cu circuitul electric către solenoidul de ambreiaj al convertizorului de cuplu și nu o problemă cu convertizorul de cuplu în sine.

Cum se diagnostichează codul de defecțiune P0740

Diagnosticarea codului P0740 este adesea destul de simplă. Totuși, trebuie să găsiți niște valori de măsură pentru mașina dvs. specifică și modelul de transmisie. Le veți găsi într-un manual de reparații pentru mașina dumneavoastră.

Conectați un scaner OBD2 și verificați dacă există coduri de defecțiune aferente. Scoateți fișa mare de la transmisie (Uneori acest lucru nu este posibil la unele modele de transmisie) Găsiți care sunt cei doi pini care merg la solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC). Ohm, măsurați acești doi după specificațiile din manualul de reparații. Dacă există un circuit deschis la fișa transmisiei sau o valoare mult în afara specificațiilor, trebuie să scoateți tava transmisiei și să localizați solenoidul ambreiajului. Măsurați același lucru la solenoid când ați găsit solenoidul de ambreiaj al transmisiei. Înlocuiți-l dacă este defect. Dacă valorile par a fi în conformitate cu specificațiile, faceți un test de ieșire de la unitatea de control a transmisiei cu scanerul și măsurați dacă trimite 12v+ și masă. Dacă nu este așa – poate fi o problemă de cablare sau un modul de control al transmisiei defect.

CITEȘTE ȘI:
Codul P0340 - Semnificație, cauze, simptome (și cum se repară)

Costul estimativ al reparației

Iată câteva exemple de reparații comune legate de codul P0442. Prețurile includ piesele și manopera. Nu includ costurile de diagnosticare.

Înlocuirea solenoidului ambreiajului convertizorului de cuplu (TCC) – 100 euro până la 300 euro.

Reparația cablajului transmisiei – 50 euro până la 150 euro.

Întrebări frecvente legate de P0740

Cum se repară codul P0740?

Pentru a remedia codul P0740, trebuie să diagnosticați un solenoid de ambreiaj al convertizorului defect sau o problemă de cablare care cauzează problema. Pentru a face acest lucru, puteți urma ghidul nostru de diagnosticare din acest articol.

Care sunt cauzele codului P0740?

Un solenoid al ambreiajului convertizorului defect cauzează cel mai adesea codul P0740, dar, în unele cazuri, acesta poate fi cauzat și de cabluri defecte la acesta și chiar de un modul de control al transmisiei defect.

Ce înseamnă P0740?

Codul p0740 înseamnă că există o problemă în circuitul dintre modulul de control al transmisiei și solenoidul ambreiajului convertizorului de cuplu. Un solenoid defect sau cablaje defecte pot cauza acest lucru.

Cum se șterge codul P0740?

Pentru a șterge codul P0740 aveți nevoie de un scaner OBD2 care poate citi modulul de control al transmisiei al modelului dumneavoastră de mașină. Rețineți că, cel mai probabil, doar ștergerea codului de defecțiune nu va rezolva problema.