soundhouse.ro/

Majoritatea oamenilor își doresc o mașină rapidă, dar poți adăuga mai mulți cai putere și cuplu la o mașină pe care o ai deja? Aflați aici!

Dacă există ceva ce pur și simplu nu poți avea prea mult, atunci este vorba de cai putere și cuplu în mașina ta. Atunci când cumperi un vehicul, acorzi o atenție deosebită nivelului de performanță pe care îl oferă, dar ce faci dacă vrei mai mult? Avem câteva modalități simple de a crește puterea și cuplul motorului mașinii tale.

Unele dintre aceste sugestii sunt low-cost, în timp ce altele vor fi mai scumpe. Puneți în aplicare una și vedeți cum funcționează sau optați pentru mai multe pentru a regla fin performanțele vehiculului dumneavoastră. Iată lista completă a modului în care poți crește puterea și cuplul motorului mașinii tale:

Cum să adaugi cai putere și cuplu la o mașină

Cel mai simplu mod de a adăuga cai putere și cuplu la o mașină este prin efectuarea unui tuning cu cip de performanță la ECM-ul tău. De asemenea, poți instala o admisie de aer rece sau poți instala un sistem de evacuare mai mare pentru a obține și mai multă putere.

Iată câțiva pași mai detaliați despre cum să adaugi cai putere la mașina ta:

1. Instalați admisia de aer rece

Aerul rece este un aer dens. Când aerul este mai rece, este mai mult pe volum. Este aceeași condiție pe care o vedeți atunci când duceți un balon în aerul mai rece. Cu toate acestea, poți folosi acest concept în avantajul tău în ceea ce privește performanța motorului.

Cu cât aerul este mai dens, cu atât mai mult din el va intra în motor. Pe măsură ce mai multe molecule de aer se amestecă cu combustibilul, veți observa mai multă putere. Practic, cu cât motorul respiră mai bine aerul, cu atât mai mult potențial de putere se poate bucura.

CITEȘTE ȘI:
Simptome ale unui convertor catalitic defect sau înfundat

Cu o admisie de aer rece de înaltă performanță, vă asigurați că cantități masive de aer rece sunt aspirate în motor. În unele cazuri, prizele de aer rece pot trage o cantitate de aer de trei ori mai mare în comparație cu prizele din fabrică.

2. Tuning

Cu un dispozitiv simplu, este ușor să reprogramezi calculatorul vehiculului tău. Unele modele includ chiar și configurații prestabilite pentru mai mulți cai putere, un cuplu mai mare sau pentru o funcționare mai eficientă. În funcție de tunerul pe care îl folosiți, puteți câștiga o mulțime de cai-putere.

Cu toate acestea, legile recente au început să ia măsuri drastice împotriva unora dintre aceste sisteme, deoarece ele modifică eficiența combustibilului și emisiile. Va trebui să faceți câteva cercetări pentru a determina ce tuner ECU este potrivit pentru aplicația dumneavoastră.

Acest lucru poate fi foarte eficient din punct de vedere al costurilor, mai ales dacă aveți o mașină turbo. Atunci vă puteți aștepta adesea la câștiguri de 10-50 de cai putere de la o singură tuning la un preț cuprins între 100 și 800 de euro.

3. Adăugați un sistem de evacuare de înaltă performanță

Sistemul de evacuare trebuie să fie funcțional pentru a obține performanțe maxime. Un sistem de evacuare conține totul de la motor în spate, inclusiv colectoarele sau colectorul de evacuare, țeava de coborâre, un rezonator, convertizorul catalitic și un amortizor de zgomot.

Puteți moderniza toate aceste piese sau doar una singură, în funcție de bugetul dumneavoastră. Cu un sistem de evacuare cu curgere liberă, obțineți țevi cu un diametru mai mare. Acest design asigură faptul că mașina dvs. expulzează gazele de eșapament mai repede, permițându-i să inhaleze oxigen mai repede. Cu cât acest proces durează mai mult, cu atât mai multă reducere de putere veți observa.

4. Instalați un compresor de supraalimentare

Superchargerii aduc beneficii puterii și cuplului motorului mașinii tale, similar cu modul în care o face admisia de aer rece. Cu toate acestea, supraalimentatorul comprimă combustibilul și aerul pentru a crește puterea cu peste 50% în unele cazuri.

CITEȘTE ȘI:
8 simptome ale unei pompe de combustibil defecte (și costul înlocuirii)

Supraalimentatoarele au mai multe avantaje față de turbocompresor. Deoarece este un design cu curea, funcționează cel mai bine pe motoarele cu șase cilindri. În plus, nu este nevoie să instalați un intercooler, astfel încât există mai puține componente care să se strice.

În plus, supraalimentatorul este mai ușor de instalat decât turbocompresorul în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, nu sunt ieftine. Va trebui să plătiți pentru acest tip de putere instantanee care este primită atunci când apăsați pe accelerație.

5. Instalați un turbocompresor

Supraalimentatorul își primește puterea de la cureaua care se conectează la motor, în timp ce turbocompresorul primește puterea de la gazele care se mișcă prin eșapament. Deoarece turbocompresorul reciclează energia, este considerat a fi un upgrade extrem de eficient.

Cu toate acestea, turbocompresoarele sunt, de asemenea, supuse la ceea ce este cunoscut sub numele de lag sau întârziere. În plus, s-ar putea să obțineți doar o creștere estimată de 25% a puterii cu un turbo, ceea ce este mai puțin decât cu un compresor.

6. Adăugați un kit de azot

Nitro a devenit popular odată cu franciza Fast & Furious, dar există de mult mai mult timp. Practic, kitul de azot funcționează ca un turbocompresor sau un supraalimentator portabil, permițându-vă să îl transferați cu ușurință între diverse vehicule.

Nitro se găsește într-o cutie care face mai mult aer. Ca și în cazul admisiunii de aer, cu cât mai mult aer este pompat în motor, cu atât mai multă putere veți observa.

Cu toate acestea, unele state au interzis utilizarea kiturilor NOS, ceea ce face ca utilizarea acestora să fie ilegală. De asemenea, acestea pot costa între 900 și 3.000 de euro, așa că veți cheltui mult pentru a vă instala unul. Acestea fiind spuse, puteți combina un kit de nitro cu superchargerul sau turbocompresorul dumneavoastră pentru a obține o putere maximă.

CITEȘTE ȘI:
Simptomele unui senzor de oxigen defect

7. Instalați un arbore cu came de performanță

Arborele cu came este responsabil pentru sincronizarea și durata deschiderii supapelor. Prin modificarea acestei funcții și a sincronizării, puteți crește accelerația și puterea motorului mașinii.

Un came de înaltă performanță vă permite să obțineți modificările dorite. Cu toate acestea, nu este un upgrade ieftin și va face ca motorul să fie mai zgomotos, ceea ce nu este întotdeauna un factor negativ.

8. Efectuați un Tune-Up

Cel mai simplu mod de a crește puterea și de a îmbunătăți performanța este de a efectua reglaje regulate. Dacă mașina are piese vechi și defecte, motorul nu va fi optimizat.

Începeți cu schimbări regulate de ulei. Pe măsură ce uleiul se murdărește și se contaminează, acesta permite apariția unei frecări mai mari. Acest lucru nu numai că dăunează performanței, dar provoacă o uzură mai mare a motorului. Uleiul convențional ar trebui schimbat la fiecare 5.000 de kilometri, în timp ce multe uleiuri sintetice durează până la 10.000 de kilometri. Nu uitați să schimbați în același timp și filtrul de ulei.

Dacă tot suntem la capitolul filtre, doriți să schimbați și filtrul de aer. Dacă motorul nu poate respira, nu te poți aștepta ca acesta să scoată maximul de cai putere.

În cele din urmă, dacă observați probleme de performanță, doriți să verificați bujiile. Bujiile noi sunt esențiale pentru a crea mai multă performanță, motiv pentru care ar trebui să luați în considerare trecerea la bujii de iridiu în locul bujiilor din cupru instalate din fabrică.

Deși aceste sarcini de întreținere nu vor crea mai mulți cai putere peste specificațiile din fabrică, ele vor asigura că motorul dumneavoastră produce tot ceea ce este capabil să producă.

janta.ro%20