soundhouse.ro/

Alegerea unei Honda sau Toyota poate fi dificilă, mai ales că acestea sunt destul de asemănătoare. Iată care este diferența dintre ele și care dintre ele este cea mai fiabilă

De-a lungul anilor, atât Toyota, cât și Honda și-au câștigat o reputație solidă de a produce mașini fiabile. Ambele mărci au performanțe bune în studii, iar clienții sunt întotdeauna dispuși să recomande vehiculele prietenilor. Așadar, care dintre ele este mai fiabilă? Analizez mai atent Honda vs. Toyota pentru a determina care dintre ele câștigă cele mai mari ratinguri de fiabilitate.

Această comparație detaliată analizează ratingurile, performanțele și caracteristicile pentru a alege un câștigător. De asemenea, examinez unele dintre cele mai fiabile modele de la ambele mărci.

Este Honda sau Toyota mai fiabilă?

Nu există nicio îndoială că Toyota este clasată mai bine ca fiabilitate decât Honda. Nu numai că caracteristicile sunt testate în timp pentru a asigura satisfacția, dar Toyota se asigură că sistemul de propulsie menține vehiculele în funcțiune mai mult timp.

Acestea fiind spuse, presiunile recente determină Toyota să accelereze ușor procesul. Pe măsură ce Toyota începe să implementeze unele tehnologii mai noi, iar Honda perfecționează echipamentele instalate recent, am putea asista la o schimbare în clasament în următorii ani.

Honda vs. Toyota: Evaluarea fiabilității

Evaluarea fiabilității

Dacă doriți să cunoașteți fiabilitatea unei mașini, trebuie să aveți încredere în doi lideri din industrie: Consumer Reports și JD Power. Consumer Reports interoghează în fiecare an o jumătate de milion de proprietari de vehicule pentru a evalua modelele pe baza fiabilității.

Într-un studiu din 2020 despre fiabilitate, Toyota a obținut locul 2, imediat după Mazda. Cu toate acestea, Honda s-a clasat pe locul 5 în această evaluare.

CITEȘTE ȘI:
Sunt BMW-urile mașini bune? Sunt fiabile?

De fapt, în ultimii cinci ani, Toyota a avut o performanță generală mai bună în studiile Consumer Reports. În timpul studiului Consumer Reports din 2019, veți găsi Toyota pe locul 3, în timp ce Honda s-a clasat pe locul 12. 2018 a oferit o diferență și mai mare între cele două mărci.

Dacă vă uitați la studiile JD Power, veți vedea rezultate similare. În studiul din 2020, Toyota s-a clasat pe locul 5, iar Honda pe locul 19. În 2019, Toyota a obținut locul 3, în timp ce Honda a fost pe locul 19. A existat, de asemenea, un studiu de longevitate realizat de iSeeCars, care arată că șase dintre primele zece vehicule care au rezistat 320.000 de kilometri sau mai mult au fost fabricate de Toyota, în timp ce Honda a avut doar două modele în primele 16 locuri.

Performanță

Toyota continuă să se claseze printre cele mai bune datorită consecvenței. Toyota își petrece mult timp concentrându-se pe crearea de vehicule fiabile față de cele cu performanțe ridicate. De aceea, nu veți vedea Toyota făcând schimbări extreme la arhitectura sau la sistemul de propulsie al vehiculului. În schimb, constructorul auto alege să îmbunătățească proiectele treptat, ținând pasul cu vremurile și menținând în același timp fiabilitatea.

Partea proastă este că această lipsă de actualizări duce la etichetarea Toyota ca fiind plictisitoare. Nu veți vedea la fel de multe îmbunătățiri de performanță, dar câștigați în fiabilitate.

Honda, pe de altă parte, se concentrează foarte mult pe performanță. Constructorul auto a fost cu marca Toyota pentru fiabilitate pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, ultimii ani au arătat că firma se concentrează mai mult pe crearea unei călătorii atrăgătoare și confortabile decât pe fiabilitate. De aceea, noile transmisii și motoarele turbo pe care Honda le folosește acum au fost considerate mai puțin fiabile decât versiunile anterioare.

CITEȘTE ȘI:
Sunt mașinile Hyundai bune? Sunt fiabile?

Caracteristici

Nici Toyota nu va fi primul producător care va oferi o nouă caracteristică tehnologică. Caracteristicile inovatoare care tocmai au ajuns pe piață ar putea fi amuzante, dar, de asemenea, se strică mai des decât caracteristicile mai vechi care au fost modificate. În general, tehnologiile noi tind să afecteze scorurile de satisfacție ale clienților, motiv pentru care Toyota nu se grăbește să le includă.

Spre exemplu, Android Auto și Apple CarPlay au fost oferite rapid pe modelele Honda la scurt timp după lansare. Cu toate acestea, această acțiune a redus fiabilitatea. Toyota a ales calea sigură și nu a oferit niciuna dintre cele două tehnologii timp de câțiva ani, până când au fost rezolvate bug-urile.

Cele mai fiabile modele Toyota

Privind înapoi la raportul iSeeCars, vedem că există mai multe modele Toyota care sunt etichetate ca fiind fiabile. Câștigătorul tuturor vehiculelor este Toyota Land Cruiser, cu mai mult de 16% dintre vehicule care au rezistat peste 320.000 de kilometri. Cu toate acestea, statisticile privind Toyota Sequoia și Toyota 4Runner sunt, de asemenea, impresionante.

Dincolo de aceste modele, veți găsi, de asemenea, Toyota Avalon și Toyota Highlander Hybrid enumerate ca fiind alegeri de top. Camioneta Toyota Tundra a intrat chiar și în top zece, fiind singurul model de camion care a fost recunoscut. Privind mai departe în clasamentul primelor 16, Toyota Tacoma și Toyota Prius sunt, de asemenea, enumerate ca opțiuni superioare.

Cele mai fiabile modele Honda

Honda s-ar putea să nu aibă performanțe la fel de bune ca marca Toyota în sondajele de fiabilitate, dar există totuși câteva modele bune din care puteți alege dacă sunteți hotărât să cumpărați de la acest producător auto. Același sondaj arată că două vehicule Honda au ajuns pe lista celor mai bune 16.

CITEȘTE ȘI:
Cei mai buni și cei mai răi ani ai Honda CR-V

Pe locul #11, Honda Ridgeline câștigă onoruri de fiabilitate. Acest camion se clasează mai jos decât Tundra, dar este totuși o opțiune viabilă. În plus, monovolumul Honda Odyssey a intrat pe listă. De fapt, este singurul monovolum care a intrat pe listă.

Ce este fiabilitatea auto?

S-ar putea să auziți des termenul de fiabilitate auto, dar ce înseamnă ca un vehicul să fie considerat fiabil? În general, fiabilitatea indică cât timp poate fi condusă mașina în condiții normale fără a necesita reparații majore. Bineînțeles, întreținerea și service-ul regulat sunt în continuare de așteptat. Nu există nicio cale de a evita schimbările de ulei, înlocuirea frânelor și necesitatea de a avea anvelope noi.

Cu cât o mașină rezistă mai mult timp fără revizii majore, cu atât este mai fiabilă. Pentru a determina un scor de fiabilitate, este important să analizați înregistrările de service, defecțiunile mecanice și problemele electrice raportate de clienți.

janta.ro%20