Șoarecii, șobolanii și alte rozătoare pot provoca daune grave sistemului electric al mașinii și, prin urmare, trebuie să le țineți departe de mașină. Iată cum să-i țineți la distanță prin câțiva pași simpli

Ultimul lucru pe care doriți să vi se întâmple atunci când vă scoateți mașina din garaj după o iarnă de depozitare este să vă dați seama că aceasta a fost un adăpost pentru șobolani sau șoareci în timpul iernii.

De îndată ce rozătoarele vă invadează mașina, încep să ciugulească izolația cablurilor electrice ale mașinii. Acest lucru poate duce la scurtcircuite, care pot prăji unitățile de control sau alte piese electrice scumpe.

Atunci când se simt suficient de confortabil în mașină, ele folosesc, de asemenea, golurile mașinii pentru a depozita hrană. Șobolanii și șoarecii se ascund în spațiile mici din motor sau din cabina mașinii și, de acolo, încep să se înmulțească.

Dar îi puteți ține la distanță și cum anume puteți face acest lucru? În acest articol, vom vorbi despre tot ceea ce trebuie să știi despre cum să ții șoarecii, șobolanii și alte rozătoare departe de mașina ta.

Cum să țineți șoarecii și șobolanii departe de mașina dumneavoastră

Cel mai bun mod de a ține șoarecii și șobolanii departe de mașina ta este să lași ușile și capota deschise. De asemenea, ar trebui să eliminați sursele de hrană din jurul mașinii și este o idee bună să vă mutați mașina în mod regulat. Există, de asemenea, unele produse pe care le puteți folosi pentru a-i ține la distanță.

Trebuie să înțelegi că rozătoarele trăiesc în mașina ta pentru că este confortabilă pentru ele, așa că, pentru a scăpa de ele, trebuie să o facem cât mai puțin confortabilă pentru ele.

Iată o listă mai detaliată cu 10 modalități de a ține șobolanii, șoarecii și alte rozătoare departe de mașina ta.

Lasă capota deschisă

Locul preferat de șobolani sau șoareci pentru a trăi este în compartimentul motor, aproape de motor. Le place să folosească cutia de aer a filtrelor de aer ale motorului ca loc de depozitare a hranei, iar izolarea capotei o pot lua ca material pentru casa lor.

CITEȘTE ȘI:
Folii fumurii - diferența între 15% și 20% vizibilitate

Ceea ce puteți face, pentru a nu-i lăsa să se dezvolte sub capotă, este să lăsați capota să stea deschisă. De asemenea, puteți deschide cutia de aer pentru filtrul de aer, dacă știți cum să o faceți, pentru a vă asigura că nu vor prospera acolo. Totuși, nu uitați să îl instalați din nou atunci când scoateți din nou mașina.

Lăsați ușile deschise

Dacă nu trăiesc sub capotă, vor trăi în habitaclul mașinii. Acest lucru se datorează faptului că acesta este rezistent la vânt și reprezintă o zonă protejată pentru ei, care, de asemenea, menține adesea o temperatură bună.

În interiorul mașinii, există multe locuri în care să se dezvolte, așa că trebuie să le faceți să nu se dezvolte. Dacă mașina dvs. este protejată de apă și vânt în garaj, puteți lăsa ușile mașinii deschise pentru a le împiedica să trăiască acolo.

Aceasta este de departe cea mai eficientă metodă, dar trebuie să vă amintiți că nu puteți face acest lucru dacă există riscul să plouă în mașină sau dacă aveți un garaj cu umiditate ridicată. Faceți acest lucru doar dacă aveți mașina în interiorul unui garaj protejat.

Eliminați sursele de hrană din jurul mașinii

Excrementele de mâncare atrag rozătoarele și, în primul rând, acestea nu ar trebui să se afle în garaj lângă mașină. Ar putea fi o bucată de pizza care nu a fost mâncată, mâncare pentru pisică sau câine, sau batonul de ciocolată preferat.

Dacă intenționați să vă depozitați mașina pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să vă asigurați că nu există surse de hrană în garajul în care se află mașina, deoarece, dacă acestea se află în garaj în primul rând, există un risc mare ca ele să își ducă o viață mai bună în mașină.

De asemenea, puteți aspira cu atenție mașina și garajul pentru a elimina toate resturile de mâncare înainte de a vă pregăti mașina pentru depozitarea pe termen lung.

Îndepărtați locurile de ascundere din jurul mașinii

O altă modalitate bună de a le ține departe de a se apropia de mașină în primul rând este să ascundeți orice ascunzătoare din apropierea mașinii. Poate fi vorba de haine sau de gunoaie așezate pe podea.

CITEȘTE ȘI:
Mașina nu accelerează? Iată cum să o reparați

Nu lăsați nimic să zacă pe podea; atârnați-le în schimb, dacă este posibil, pentru a vă asigura că nu vor avea nicio casă bună în care să trăiască în timpul depozitării. Nu puneți nici pantofii pe podea în apropierea mașinii, pentru că, probabil, le va plăcea să locuiască în ei.

Mutați-vă mașina în mod regulat

O mașină care rămâne parcată săptămâni sau luni va avea un risc mult mai mare de a atrage rozătoare. Dacă mașina stă în același loc exact de mai multe săptămâni, rozătoarele știu că nimeni nu le va deranja locuințele.

Mutați mașinile în poziții diferite în fiecare lună sau cât de des puteți, pentru a le diminua șansele de a se simți confortabil acolo.

Faceți ca mașina să miroasă urât

Există câteva produse repelente pe care le puteți folosi în mașină pentru a ține șoarecii la distanță. Uleiul de mentă are un miros puternic pe care mulți oameni îl găsesc plăcut, dar rozătoarelor nu le place. Poți înmuia un tampon de vată în ulei de mentă și îl poți plasa strategic acolo unde se ascund șoarecii.

Dacă nu aveți ulei de mentă, tăiați săpunul irlandez de primăvară în bucăți mici și înfășurați o sfoară în jurul acestuia. Îl puteți atârna apoi în capota mașinii, iar acesta va acționa ca un repelent pentru rozătoare. Alte mijloace de descurajare sunt solul de pin, piperul cayenne și spray-urile de autoapărare.

Puteți folosi multe produse diferite și nu am nicio dovadă științifică că acestea funcționează, așa că încercați și verificați ce funcționează pentru dumneavoastră. De asemenea, puteți face mai multe cercetări aici: Mirosurile pe care șoarecii și rozătoarele nu le plac.

Nu depozitați niciun fel de lucruri în mașină

Nu depozitați niciodată haine sau alte lucruri în mașină cât timp o țineți parcată pentru o perioadă lungă de timp. Păstrând totul în vehicul organizat și curat, eliminați locurile de reproducere a rozătoarelor. Luați o pungă cu hainele de sport și scoateți-le din mașină după ce le folosiți.

CITEȘTE ȘI:
Cum să deschideți un portbagaj fără cheie (6 metode)

Lăsând hainele să zacă în mașină, există și un mare risc ca acestea să folosească țesăturile ca material pentru locuința lor, ceea ce va distruge și hainele dumneavoastră.

Blocați punctele de intrare

Mașina are diferite puncte de intrare pentru rozătoare. Drumul prin filtrul de aer din habitaclu până la motorul de suflare este o cale obișnuită prin care aceștia pot intra în mașină.

O altă cale prin care vin adesea sunt găurile de ventilație din portbagaj. Acestea sunt acolo pentru a lăsa să iasă suprapresiunea care apare în habitaclu atunci când închideți o ușă.

Cu toate acestea, dacă lăsați ușile mașinii să rămână deschise, așa cum am menționat mai devreme, nu există, bineînțeles, nicio idee de a bloca vreun punct de intrare.

Gadgeturi electronice

Progresul tehnologic a dus la dezvoltarea unor produse electronice care generează un mic ultrasunete care ține la distanță rozătoarele.

Dispozitivele electronice pot fi conectate la bricheta mașinii sau la priza electrică din garaj. Sunetele generate de dispozitiv fac mașina nelocuibilă pentru rozătoare, dar nu sunt perceptibile pentru oameni.

Există multe discuții dacă aceste dispozitive funcționează sau nu. Cu toate acestea, ele sunt adesea destul de ieftine și ar putea merita o încercare.

Capcane pentru șoareci

Dacă aveți deja șoareci în mașină și doriți să scăpați de ei, singurul lucru pe care îl puteți face este să îi prindeți cu o capcană pentru șoareci sau șobolani.

Acestea au fost folosite de secole, dar utilizarea lor a fost înlocuită de noi substanțe chimice biologice care sunt mai eficiente. Dacă vă place în continuare să prindeți șoarecii în mod tradițional, puteți cumpăra una sau două capcane pentru șoareci. Asigurați-vă că plasați capcana pentru șoareci departe de motor și în zone întunecate unde bănuiți că șoarecii se înmulțesc.

Aveți grijă când manipulați capcana pentru șoareci, deoarece vă poate deteriora degetele sau animalul de companie. De asemenea, puteți alege să folosiți capcane pentru șoareci lipicioase. Acestea au o suprafață lipicioasă care prinde șoarecii. Odată prinși, aruncați șoarecii lipicioși.