Pentru a răspunde la această întrebare, vom analiza o serie de aspecte diferite. Sunt automobilele BMW bune sau nu atât de bune atunci când vine vorba de fiabilitate în general?

Linia BMW oferă o selecție extinsă orientată către orice pasionat de lux. Cu mașini sport de mare putere, sedanuri elegante și SUV-uri potrivite pentru familie, există ceva pentru toată lumea. Sunt BMW-urile mașini bune care merită banii?

BMW-urile sunt mașini bune în ceea ce privește tehnologia și performanța motoarelor. Aceste mașini de lux sunt concepute pentru a oferi toate cele mai noi caracteristici pe care le dorești. Cu toate acestea, costă foarte mult să deții un BMW, de la prețul ridicat până la reparațiile costisitoare care sunt inevitabile.

În acest ghid, analizăm mai îndeaproape ceea ce are de oferit gama BMW. De asemenea, analizăm ce modele sunt cele mai potrivite pentru tine atunci când ai nevoie de fiabilitate.

Sunt BMW-urile mașini bune?

Siguranță

Vehiculele BMW sunt proiectate pentru a fi mai sigure, cu o construcție solidă. În plus, cea mai recentă gamă conține întotdeauna tehnologie avansată pentru a vă proteja și mai mult.

Puteți găsi multe modele BMW care au primit distincții de top de la IIHS și NHTSA. Vă recomandăm să verificați ratingurile de siguranță înainte de a achiziționa un vehicul.

Motorul

Motoarele BMW sunt cunoscute ca fiind extrem de puternice. Constructorul de automobile are motoare construite în mod excepțional care pompează putere.

De fapt, BMW este cunoscut ca fiind o companie cu motoare de înaltă performanță care pot fi și eficiente. În plus, multe dintre motoare sunt fiabile și vor dura 320.000 de kilometri sau mai mult atunci când sunt îngrijite.

Rugină și caroserie

Linia BMW nu este cunoscută pentru ruginirea excesivă. Cu toate acestea, atunci când nu este îngrijit, BMW-ul poate rugini cu ușurință, așa că trebuie să fii prudent.

Vehiculele BMW tind să meargă mai aproape de asfalt, ceea ce le expune mai mult riscului de coroziune, în special atunci când conduceți pe timp de iarnă. Pentru a evita acest lucru, spălați des mașina.

Caracteristici și tehnologie

În vehiculele BMW de astăzi, puteți găsi o tonă de tehnologie avansată. În plus, producătorul auto se mândrește cu faptul că oferă caracteristici de confort superioare în fiecare habitaclu.

Chiar și modelele de bază vin cu tone de caracteristici incluse. Cu toate acestea, puteți adăuga cam tot ce vă doriți, contra cost.

Performanță

Nimic nu se compară cu conducerea unui BMW, motiv pentru care atât de mulți oameni își doresc acest lucru. Mașinile sunt propulsate cu motoare excepționale care nu țin nimic în loc.

CITEȘTE ȘI:
Cei mai buni și cei mai răi ani ai Honda CR-V

În plus, dinamica de conducere este superioară. În timp ce te așezi la volan, te vei simți ca un pilot de curse, deoarece îmbrățișează fiecare curbă.

Accesibilitate

Linia BMW este scumpă, indiferent de cum o privești. Cel mai ieftin BMW nou costă totuși peste 35.000 de euro, fără a adăuga caracteristici suplimentare.

Nici BMW-urile nu se depreciază prea repede. Din acest motiv, veți plăti bani grei și pentru un model folosit.

Costul de proprietate

Deținerea unui BMW costă o sumă bună de bani. Nu numai că vei cheltui mult pentru a cumpăra unul, dar vei avea de plătit și o primă de asigurare mai mare și o factură mai mare la impozite.

Deși există unele modele care sunt eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, ai putea cu ușurință să plătești prea mult pe combustibil dacă alegi un model de performanță. Cel mai rău este ceea ce cheltuiți pe reparații și întreținere.

Costurile de reparații și întreținere

Potrivit RepairPal, BMW-ul costă foarte mult la reparații și întreținere. Acesta se află pe locul 30 din 32 de mărci analizate, deci verdictul nu este bun.

Costul pentru reparații este mult mai mare decât media, plus că tinde să necesite reparații mai frecvent. În plus, gravitatea problemelor tinde să fie mai mare decât media, ceea ce înseamnă că veți cheltui mai mult, indiferent de cum priviți situația.

Nu orice mecanic poate lucra la un vehicul BMW. De asemenea, s-ar putea să aveți nevoie de un mecanic special care să se ocupe de aceste vehicule germane, ceea ce face ca facturile de reparații să fie și mai mari.

Sunt BMW-urile fiabile?

Vehiculele BMW sunt considerate fiabile, situându-se în prima jumătate a mărcilor, conform J.D. Power. Constructorul auto se clasează mai sus decât Mercedes-Benz, Audi și Infiniti, dar se situează în urma Lexus, Porsche și Acura.

Ceea ce este ironic este că BMW Seria 2 este considerat cel mai fiabil automobil mic premium, dar este și una dintre cele mai ieftine opțiuni ale companiei. În plus, BMW Seria 4 și BMW Seria 5 au obținut clasamente în fiecare segment în parte.

Istoria BMW

Karl Rapp a fost un inginer mecanic german care a operat Rapp Motorenwerke în timpul Primului Război Mondial. Această companie a fost principalul producător de motoare pentru avioane militare din Bavaria. Când Max Friz s-a alăturat echipei, a fost lansat motorul Iva. Cu toate acestea, Rapp a părăsit compania în 1916 și totul a fost restructurat pentru a deveni Bayerische Motoren Werke (Fabrica de motoare bavareză).

CITEȘTE ȘI:
Honda sau Toyota - Care este mai fiabilă?

În Tratatul de la Versailles, ingineria aeronautică germană a fost restricționată, ceea ce a făcut ca firma să caute alte surse de venit. În cursul anilor 1920, BMW a construit prima motocicletă R32, cu o configurație a grupului motopropulsor boxer-două cilindri, pe care compania o folosește și astăzi.

În 1928, BMW a lansat primul său automobil, cunoscut sub numele de Dixi. Puțin mai puțin de zece ani mai târziu, a debutat modelul 328. Până în anii 1970, BMW a devenit o companie cunoscută în întreaga lume.

Deși BMW vinde autovehicule în America încă din 1956, abia în 1994 constructorul auto a deschis prima sa uzină de producție în această țară. Astăzi, BMW înflorește în țară cu o gamă completă de vehicule de lux care se potrivesc multor nevoi.

Care sunt problemele comune ale BMW?

Sistem de siguranță defectuos

Airbagurile și centurile de siguranță sunt cele mai esențiale piese ale sistemului de siguranță al automobilului. La autovehiculele BMW, lumina de eroare pentru airbaguri și centuri de siguranță se poate aprinde din cauza unei erori.

Cel mai adesea, aceasta este cauzată de un arc de ceas defect sau de un senzor de greutate al scaunului defect. Oricum ar fi, în condițiile în care sistemul nu citește corect informațiile, este posibil ca airbagurile să nu funcționeze așa cum ar trebui, lăsându-vă în pericol.

Sistem de răcire defect

BMW utilizează plastic pentru a construi mai multe piese ale sistemului de răcire. Atunci când aceste piese se încălzesc și se răcesc în mod regulat, ele se pot defecta.

Încălzirea și răcirea constantă care are loc în acest sistem este normală, dar BMW nu a folosit întotdeauna măsuri adecvate pentru a o gestiona. Pe măsură ce materialul devine casant, componentele se rup, ceea ce duce la defectarea sistemului de răcire.

Funcționarea defectuoasă a terminalului de siguranță al bateriei

BST a fost introdus de producătorul auto la începutul anilor 2000. Acesta este conceput pentru a împiedica mașina să intre în combustie în timpul unui accident prin deconectarea cablurilor pozitive ale bateriei în timpul unei coliziuni.

Cu toate acestea, funcționează defectuos și oprește mașina să pornească. Dacă se deconectează din greșeală când nu a avut loc un accident, demarorul și alternatorul nu vor funcționa, deoarece ambele sunt conectate la BST.

Cele mai fiabile modele BMW

BMW Seria 3 2011

Orice pasionat va fi de acord că Seria 3 este cunoscut ca fiind cel mai fiabil, iar modelul din 2011 se situează în topul preferințelor. Acestea nu sunt modele scumpe și vin bine echipate.

CITEȘTE ȘI:
Ce se întâmplă dacă puneți benzină într-un motor diesel?

De asemenea, nu au de-a face cu niciuna dintre problemele majore care au apărut la gama BMW. Puteți găsi un Seria 3 sub formă de sedan, decapotabil sau wagon pentru și mai multă emoție.

BMW Seria 1 2013

Modelul compact al Seriei 3 este Seria 1. De aceea, acest model este la fel de fiabil ca și cel precedent.

Cu designul hatchback, vă puteți aștepta la o fiabilitate superioară și la o tonă de caracteristici. Nu este cunoscut pentru spațialitate, dar are un consum bun de combustibil și oferă o călătorie distractivă.

2020 BMW i8

Modelul hibrid plug-in i8 oferă un design futurist și un stil aerodinamic. Există o mulțime de moduri de condus pentru o personalizare completă.

Setarea complet electrică vă oferă opțiunea de a parcurge până la 35 de mile fără a folosi combustibil. În plus, configurația de 369 de cai putere îi permite să atingă 100 km/h în doar 4,4 secunde.

Cele mai puțin fiabile modele BMW

BMW X6 DIN 2019

BMW X6 este un vehicul sportiv de lux. Cu toate acestea, frumusețea duce vehiculele doar până la un anumit punct.

Acest model suferă de probleme serioase legate de cutia de viteze. De asemenea, poate avea defecțiuni ale sistemului electronic și o evacuare proastă, ceea ce cauzează multe facturi de reparații pe parcurs.

BMW X3 2011

Când BMW a proiectat acest vehicul, au existat reacții mixte. Arată ca o încrucișare între un camion și o mașină. În timp ce mașinile mai mari pot fi minunate pentru călătoriile în familie, acesta ratează toate obiectivele.

Creează o călătorie dură și este greu de controlat. Oferă, de asemenea, o călătorie zgomotoasă și este mai buimacă decât se aștepta. În cele din urmă, nimeni nu a fost cu adevărat mulțumit de dificultatea pe care o aduce acest model.

Este BMW o mașină bună de cumpărat la mâna a doua?

Având în vedere cât de elegantă este gama BMW, este ușor să găsești un model second-hand care să se potrivească stilului tău de viață și dorințelor tale. Poți găsi un model second hand cu o mulțime de caracteristici și echipamente de înaltă tehnologie. În plus, atunci când sunt îngrijite, multe dintre modele vor parcurge câteva mii de kilometri, astfel încât vă puteți scoate banii de pe unul.

Pe de altă parte, este scump să deții un BMW. Chiar și prețul mașinilor second-hand este ridicat în comparație cu alte modele. În plus, vor fi necesare mai multe reparații și întreținere, ceea ce nu face decât să crească și mai mult suma pe care o veți cheltui în general.