De-a lungul anilor, atât Toyota, cât și Honda și-au câștigat o reputație solidă pentru producția de mașini fiabile. Ambele mărci au performanțe bune în studii, iar clienții sunt întotdeauna dispuși să recomande vehiculele prietenilor. Așadar, care dintre ele este mai fiabilă? Arunc o privire mai atentă la Honda vs. Toyota pentru a determina care dintre ele câștigă cele mai mari ratinguri de fiabilitate.

Această comparație detaliată analizează ratingurile, performanțele și caracteristicile pentru a alege un câștigător. De asemenea, examinez unele dintre cele mai fiabile modele de la ambele mărci.

Este Honda sau Toyota mai fiabilă?

Nu există niciun dubiu că Toyota este clasată mai sus în ceea ce privește fiabilitatea decât Honda. Nu numai că caracteristicile sunt testate în timp pentru a asigura satisfacția, dar Toyota se asigură că grupul motopropulsor menține vehiculele în funcțiune mai mult timp.

Acestea fiind spuse, presiunile recente determină Toyota să accelereze ușor procesul. Pe măsură ce Toyota începe să implementeze tehnologii mai noi, iar Honda perfecționează echipamentele instalate recent, am putea asista la o schimbare în clasament în următorii câțiva ani.

Honda vs. Toyota: Evaluarea fiabilității

Evaluarea fiabilității

Dacă doriți să cunoașteți fiabilitatea unei mașini, trebuie să aveți încredere în doi lideri din industrie: Consumer Reports și JD Power. Consumer Reports chestionează în fiecare an o jumătate de milion de proprietari de vehicule pentru a evalua modelele în funcție de fiabilitate.

Într-un studiu din 2020 despre fiabilitate, Toyota a obținut locul 2, imediat după Mazda. Cu toate acestea, Honda a ocupat locul 5 în această evaluare.

De fapt, în ultimii cinci ani, Toyota a avut rezultate mai bune în general în studiile Consumer Reports. În timpul studiului Consumer Reports din 2019, veți găsi Toyota pe locul 3, în timp ce Honda a fost clasată pe locul 12. 2018 a oferit o diferență și mai mare între cele două mărci.

CITEȘTE ȘI:
Ce se întâmplă dacă puneți benzină într-un motor diesel?

Dacă vă uitați la studiile JD Power, veți vedea rezultate similare. Toyota a fost clasată pe locul 5, iar Honda pe locul 19 în studiul din 2020. În 2019, Toyota a câștigat locul 3, în timp ce Honda a fost pe locul 19. A existat, de asemenea, un studiu de longevitate realizat de iSeeCars, care arată că șase dintre primele zece vehicule care durează 200.000 de mile sau mai mult au fost fabricate de Toyota, în timp ce Honda a avut doar două modele în top 16.

Performanță

Toyota continuă să se claseze printre cele mai bune datorită consecvenței. Toyota petrece mult timp concentrată pe crearea de vehicule fiabile față de cele performante. Acesta este motivul pentru care nu veți vedea Toyota făcând schimbări extreme la arhitectura sau trenul de rulare al vehiculului. În schimb, producătorul auto alege să îmbunătățească treptat modelele, ținând pasul cu vremurile, menținând în același timp fiabilitatea.

Pe de altă parte, această lipsă de actualizări face ca Toyota să fie etichetată drept plictisitoare. Nu veți vedea atât de multe upgrade-uri de performanță, dar veți câștiga fiabilitate.

Honda, pe de altă parte, se concentrează foarte mult pe performanță. Constructorul auto a fost cu marca Toyota pentru fiabilitate pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, ultimii ani au arătat că compania se concentrează mai mult pe crearea unei călătorii atractive și confortabile decât pe fiabilitate. Acesta este motivul pentru care noile transmisii și motoarele turbo pe care Honda le utilizează acum au fost considerate mai puțin fiabile decât versiunile anterioare.

Caracteristici

Toyota nu va fi nici primul producător care va oferi o nouă caracteristică tehnică. Caracteristicile inovatoare care tocmai au ajuns pe piață pot fi plăcute, dar se defectează mai des decât caracteristicile mai vechi care au fost modificate. În general, tehnologiile mai noi tind să afecteze scorurile de satisfacție ale clienților, motiv pentru care Toyota nu se grăbește să le includă.

CITEȘTE ȘI:
Honda sau Toyota - Care este mai fiabilă?

Ca exemplu, Android Auto și Apple CarPlay au fost oferite rapid în modelele Honda la scurt timp după lansare. Cu toate acestea, această acțiune a redus fiabilitatea. Toyota a ales calea sigură și nu a oferit niciuna dintre cele două tehnologii timp de câțiva ani, până când bug-urile au fost rezolvate.

Cele mai fiabile modele Toyota

Privind înapoi la raportul iSeeCars, vedem că există mai multe modele Toyota care sunt etichetate ca fiind fiabile. Câștigătorul tuturor vehiculelor este Toyota Land Cruiser, cu mai mult de 16% dintre vehicule care durează peste 400.000 de km. Cu toate acestea, statisticile privind Toyota Sequoia și Toyota 4Runner sunt, de asemenea, impresionante.

Dincolo de aceste modele, veți găsi, de asemenea, Toyota Avalon și Toyota Highlander Hybrid enumerate ca alegeri de top. Pick-up-ul Toyota Tundra a ajuns chiar și în top 10, fiind singurul model de camion care a fost recunoscut. Privind mai departe în top 16, Toyota Tacoma și Toyota Prius sunt, de asemenea, listate ca opțiuni superioare.

Cele mai fiabile modele Honda

Este posibil ca Honda să nu obțină rezultate la fel de bune ca marca Toyota în sondajele privind fiabilitatea, dar există totuși câteva modele bune din care să alegeți dacă sunteți hotărât să cumpărați de la acest producător auto. Același sondaj arată că două vehicule Honda au ajuns pe lista celor mai bune 16.

Pe locul 11, Honda Ridgeline câștigă onoruri de fiabilitate. Acest camion se clasează mai jos decât Tundra, dar este totuși o opțiune viabilă. În plus, minivanul Honda Odyssey a intrat pe listă. De fapt, este singurul minivan care a ajuns pe listă.

CITEȘTE ȘI:
Sunt mașinile Hyundai bune? Sunt fiabile?

Ce este fiabilitatea unei mașini?

S-ar putea să auziți des termenul fiabilitate auto, dar ce înseamnă ca un vehicul să fie considerat fiabil? În general, fiabilitatea se referă la perioada în care mașina poate fi condusă în condiții normale fără a necesita reparații majore. Bineînțeles, întreținerea și service-ul regulat sunt în continuare de așteptat. Nu există nicio modalitate de a evita schimburile de ulei, înlocuirea frânelor și nevoia de anvelope noi.

Cu cât o mașină trece mai mult timp fără revizii majore, cu atât este mai fiabilă. Pentru a determina un scor de fiabilitate, este important să vă uitați la înregistrările de service, defecțiunile mecanice și problemele electrice raportate de clienți.