Te chinui să deschizi portbagajul mașinii? Vedeți aceste șapte metode diferite de deschidere a portbagajului fără cheie!

Tocmai v-ați încărcat portbagajul plin de cumpărături și l-ați închis, dar v-ați dat seama că ați lăsat cheile în portbagaj împreună cu marfa. Acum, ce trebuie să faci? Trebuie să îți dai seama cum să deschizi un portbagaj fără cheie, astfel încât să le poți recupera pentru a porni mașina.

Din fericire, există mai multe modalități de a intra în portbagaj fără cheie. Trecem în revistă opțiunile de top dacă poți intra în habitaclu și dacă nu poți. La finalul ghidului nostru, veți găsi și răspunsuri la câteva întrebări la care v-ați gândit.

Modalități de a deschide un portbagaj fără cheie

Dacă poți intra în mașină, poți deschide portbagajul cu un buton sau o manetă. De asemenea, puteți rabata scaunele din spate, puteți folosi eliberarea de urgență, puteți găsi o cheie de rezervă sau puteți scoate interiorul portbagajului pentru a-l debloca. Există, de asemenea, opțiunea de a folosi un Jim slim sau de a contacta un lăcătuș.

Să ne dăm seama care dintre ele se potrivește cel mai bine situației tale.

Pârghia sau butonul de eliberare a portbagajului

În interiorul autovehiculului dvs. există un buton sau o pârghie pentru a elibera portbagajul. Dacă puteți intra în cabină, aceasta va fi cea mai ușoară soluție.

Cele mai multe butoane de eliberare a portbagajului se găsesc în stânga scaunului șoferului, sub volan sau în stânga volanului. Dacă nu îl găsiți acolo, căutați în torpedou. Multe vehicule au un buton de eliberare a portbagajului pe breloc. În caz contrar, trebuie să consultați manualul proprietarului pentru a afla unde se află acesta pentru modelul dumneavoastră de mașină.

Rabatați scaunele din spate

Pentru a scoate cheile din portbagaj fără a folosi un buton de eliberare, este posibil să puteți rabata scaunele din spate. Unele scaune din spate oferă opțiunea de rabatare, ceea ce este util pentru a transporta obiecte mai voluminoase.

Coborâți scaunele și băgați mâna în portbagaj pentru a găsi cheile. Este posibil să aveți nevoie de o lanternă pentru a vedea clar în portbagaj, deoarece acesta poate fi puțin întunecat.

Folosiți declanșatorul de urgență

Este puțin probabil să fiți în situația de a folosi declanșatorul de urgență în această situație, dar este bine de știut că există. Mânerul de eliberare de urgență a fost conceput pentru a vă ajuta să scăpați din portbagajul unei mașini.

CITEȘTE ȘI:
Zahărul din rezervorul de benzină va strica un motor?

Căutați în manualul de utilizare pentru a vă familiariza cu acest cablu. Este posibil să se afle pe interiorul capacului portbagajului sau să strălucească în întuneric. Odată ce este tras, portbagajul ar trebui să se deschidă brusc.

Găsiți o cheie de rezervă

În toată nebunia cu care te confrunți, poate că ai uitat că ai o cheie de rezervă pe undeva. Acest set de rezervă vă poate ajuta să intrați în portbagaj, mai ales dacă este vorba de unul dintre brelocurile de chei de la distanță cu buton pentru portbagaj.

Cu toate acestea, ar putea fi probleme mai mari dacă v-ați încuiat cheile în portbagaj și cheile de la casă sunt și ele pe el. Acest lucru îngreunează obținerea cheilor de rezervă. Dacă aveți pe cineva care vă poate aduce o cheie de rezervă, s-ar putea să vă scutiți de angajarea unui lăcătuș.

Îndepărtați interiorul portbagajului din interior

Dacă nu aveți chei sau o modalitate de a deschide portbagajul din interior, va trebui să dezasamblați garnitura de pe capacul portbagajului. Îndepărtați cu grijă toate piesele până când se dezvăluie mecanismul de blocare.

Aici trebuie să anulați mecanismul pentru a deschide portbagajul. După ce ați terminat, va trebui să reinstalați toate ornamentele și panourile, ceea ce poate fi o pacoste. Din acest motiv, mulți oameni sar peste acest pas și trec direct la chemarea unui lăcătuș.

Ultima soluție este să contactați un lăcătuș. Recomandăm această opțiune pentru oricine nu are multă experiență în lucrul cu încuietori.

Costul unui lăcătuș variază în funcție de ceea ce trebuie făcut și de locul în care vă aflați. Costul variază, de asemenea, în funcție de ora la care este vorba, de exemplu dacă este o urgență în mijlocul nopții.

Cum să vă accesați cheile dacă întreaga mașină este blocată

Mai multe dintre opțiunile enumerate mai sus vor funcționa și în cazul în care nu puteți intra în mașină. De exemplu, nu vă va ajuta cu nimic să folosiți maneta de eliberare a portbagajului, să rabatați scaunul din spate, să folosiți declanșatorul de urgență sau să scoateți piesele de pe capacul portbagajului dacă nu puteți avea acces în habitaclu.

CITEȘTE ȘI:
Cum să îndepărtezi zgârieturile de pe un parbriz (7 metode)

În schimb, va trebui să folosiți o cheie de rezervă pentru a intra sau să lucrați la încuietoare cu un Jim subțire. Dacă nimic altceva nu funcționează, lăcătușul este singura opțiune.

Costul pentru înlocuirea cheilor de portbagaj

Dacă este nevoie să fie chemat un lăcătuș, vă așteaptă un preț mare. Iată câțiva dintre factorii care modifică ceea ce veți plăti.

Tipul de vehicul: Unele vehicule costă mai mult decât altele pentru a lucra la ele. Dacă lăcătușul trebuie să găurească încuietoarea, s-ar putea să vă confruntați cu mai mulți bani decât în cazul în care se poate tăia un înlocuitor.

Tipul de cheie: Cheile tradiționale care sunt tăiate vor fi cel mai puțin costisitoare pentru a fi înlocuite. Cu toate acestea, dacă aveți o cheie inteligentă sau un breloc de chei, prețul va crește semnificativ. De asemenea, este posibil să aveți probleme în a găsi un lăcătuș care să obțină această înlocuire, în funcție de tipul de mașină pe care o conduceți.

Locație: Lăcătușii din zonele rurale tind să coste mai puțin decât cei din mediul urban. De asemenea, prețul variază în funcție de stat, dar acesta nu este un factor pe care îl puteți schimba. Ceea ce ar putea fi un apel de serviciu de 75 de euro pentru tine ar putea fi 150 de euro pentru cineva din cealaltă parte a țării.

Ora din zi: Dacă aveți nevoie de un lăcătuș în mijlocul unei zile de lucru și nu vă grăbiți, costurile vor fi cât mai mici posibil. Cu toate acestea, atunci când apare o urgență în mijlocul nopții, veți plăti un preț mai mare.

Este în regulă să sunați în jur și să vedeți cine oferă cel mai bun preț. Nu vă recomandăm să luați prea mult timp sau s-ar putea să vă treziți fără un lăcătuș deloc, mai ales dacă se ocupă în timpul în care așteptați. Odată ce găsiți un preț rezonabil de la un lăcătuș de renume, îi sfătuim pe șoferi să sară pe el.

Întrebări frecvente

Cum forțezi deschiderea unui portbagaj?

Dacă cheia sau butonul de eliberare a portbagajului nu deschide capacul, este posibil să trebuiască să demontați mecanismul din interior. Puteți lăsa jos un scaun din spate și îndepărta garnitura pentru a avea acces la mecanism. De asemenea, este posibil ca eliberarea de urgență din portbagaj să funcționeze.

CITEȘTE ȘI:
15 cele mai frecvente defecte și probleme auto (verificați înainte de a cumpăra)
Cum se deschide un portbagaj fără curent?

Este posibil să nu puteți utiliza funcția de portbagaj de pe breloc sau să trageți de declanșator dacă bateria mașinii dumneavoastră se descarcă. Dacă trebuie să intrați în portbagaj în timp ce bateria nu este încărcată, va trebui să vă urcați prin portbagaj de pe scaunele din spate. Odată intrat în portbagaj, puteți utiliza declanșatorul de urgență sau puteți accesa mecanismul de blocare.

Toate mașinile au o eliberare de urgență a portbagajului?

Fiecare mașină fabricată după 2002 trebuie să includă un dispozitiv de eliberare a portbagajului în caz de urgență. Acest lucru a fost impus de către Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) după ce o femeie care a fost răpită împreună cu soțul și copilul său în San Francisco a făcut presiuni în acest sens.

Ce trebuie să faceți dacă ați încuiat cheile în portbagaj?

Cea mai simplă soluție este să trageți de dispozitivul de deschidere a portbagajului, situat în mod normal lângă volan sau pe partea șoferului. Ar putea fi, de asemenea, în torpedo, așa că verificați manualul de utilizare dacă aveți probleme în a-l găsi. De asemenea, puteți intra în portbagaj prin scaunul din spate la multe mașini.

Este greu să forțezi o încuietoare cu o agrafă de hârtie?

Dacă agrafa de hârtie este prea mică, nu va putea debloca portbagajul. Dacă puteți crea un târnăcop robust din agrafa de hârtie, aveți mai multe șanse să intrați. Cu toate acestea, aceasta este o abilitate perfecționată care necesită multă practică, așa că este posibil să nu reușești să spargi deloc încuietoarea.

Concluzie

În multe cazuri, nu ar trebui să fie o mare problemă să intri în portbagaj fără cheie, mai ales dacă mașina este deja deschisă. Această situație a fost deja gândită, știind că mulți șoferi ar scăpa cheile în portbagaj atunci când descarcă marfă.

Ca mecanici profesioniști, mergem direct la maneta instalată în partea din față a vehiculului. Dacă aceasta nu este o opțiune, o cheie de rezervă va fi, de asemenea, cea mai puțin stresantă de rezolvat. În caz contrar, aveți ceva de lucru de efectuat și nu este întotdeauna destinat novicilor.