Volvo este o marcă care a fost asociată de mult timp cu siguranța și fiabilitatea. Dar ce spun experții? Aflați aici ce trebuie să știți despre Volvo!

Volvo și-a construit brandul pe baza faptului că este un constructor auto care pune siguranța pe primul loc. Cu toate acestea, linia de produse nu a făcut niciodată prea multe pentru a entuziasma pe nimeni în ceea ce privește designul și stilul. Modelele au fost cel puțin fade, ca să spunem așa. Dar, sunt Volvo mașini bune? Vă puteți baza pe ele pentru a fi fiabile?

Volvo face mașini bune dacă sunteți în căutarea a ceva sigur și fiabil. În ultimii ani, designul s-a îmbunătățit și el. Cu toate acestea, problemele care apar pot fi costisitoare de reparat, așa că trebuie să aveți grijă ce model alegeți.

În acest articol, evaluăm ceea ce face ca Volvo să fie unic față de alte mărci. De asemenea, analizăm cele mai bune și cele mai proaste modele, ajutându-vă să vă alegeți următoarea achiziție.

Sunt Volvo mașini bune?

1. Siguranță

Volvo a folosit cândva sloganul „cea mai sigură mașină din lume”, datorită angajamentului său de a proteja oamenii pe șosea. Constructorul auto a reușit să se comercializeze ca o alegere de top pentru siguranță timp de multe decenii.

Modelele de astăzi sunt dotate cu cele mai recente tehnologii de asistență pentru șofer, care nu fac decât să îmbunătățească și mai mult nivelul de siguranță. Cu toate acestea, compania produce, de asemenea, mașini cu un design structural puternic, motiv pentru care multe dintre modele continuă să exceleze în clasamentele crash test.

2. Motorul

Gama Volvo conține o varietate de modele de motoare încă de la începuturile sale. Au existat modele cu opțiuni de motoare pe benzină și diesel concepute pentru a se potrivi unei varietăți de stiluri de viață.

În gama modernă, puteți vedea că specificațiile motoarelor se îndreaptă spre un viitor mai ecologic. De fapt, producătorul auto oferă acum atât motorizări hibride, cât și electrice.

3. Rugină și caroserie

În istoricul plângerilor împotriva automobilelor Volvo, este greu de găsit o multitudine de oameni care să vorbească despre coroziune. De fapt, se pare că caroseria este capabilă să reziste la coroziune timp de mulți ani.

Chiar și Volvo se simte încrezător în modul în care sunt fabricate vehiculele. Toate modelele noi vin cu o garanție impresionantă de 12 ani/kilometraj nelimitat împotriva coroziunii. Acest lucru este greu de găsit la alți producători auto.

4. Caracteristici și tehnologie

Nu vă va lipsi nimic bun în habitaclul unui Volvo. Multe modele au fost înaintea vremurilor sale, oferind întotdeauna cele mai noi tehnologii.

Interiorul Volvo seamănă cu cele ale altor mărci de lux, precum Audi, Lexus, BMW și Mercedes-Benz. Fie că sunteți în căutarea unei tehnologii de asistență pentru șofer, a unor funcții de confort sau a unor echipamente de divertisment, un Volvo le va avea cu siguranță.

CITEȘTE ȘI:
Cum să resetați lumina de verificare a motorului [reset check engine]

5. Performanță

Majoritatea autoturismelor Volvo au motoare puternice care asigură accelerația și puterea pe care le căutați. Cu toate acestea, gama nu a căutat niciodată să concureze cu mașinile sport de pe șosea.

Nu veți realiza manevre de viraje strânse sau abilități excepționale de curse la volanul unui Volvo. Pur și simplu nu este menit pentru acest tip de acțiune.

6. Accesibilitate

Nu primești o mașină ieftină atunci când cumperi un Volvo. Acestea sunt mașini de lux, așa că nu sunt etichetate în aceeași categorie cu modelele de buget.

Cu toate acestea, ele pot fi mai puțin costisitoare decât modelele de lux comparabile. Dacă vă uitați la un Volvo și la un Mercedes-Benz la același nivel de preț, Volvo ar putea avea mai multe dotări standard incluse.

7. Costul de proprietate

Costul de proprietate poate merge în ambele sensuri cu un Volvo. Partea bună este că Volvo este considerat o marcă cu un consum redus de combustibil.

Veți cheltui probabil mai puțini bani la pompă, mai ales dacă alegeți un hibrid. Cu toate acestea, ați putea cheltui mult mai mult pe piese și întreținere.

8. Costuri de reparații și întreținere

Aici este locul în care Volvo cade în dizgrație. Pentru a repara și întreține un Volvo, trebuie să vă așteptați să plătiți mai mult. Nu numai că piesele sunt mai scumpe, dar poate fi dificil să găsești tehnicieni care să lucreze la ele.

În plus, vehiculele Volvo tind să se deprecieze rapid. Nu vă veți păstra investiția la fel de mult ca în cazul altor mărci de lux.

Istoria Volvo

Primul automobil Volvo a ieșit dintr-o fabrică din Gothenburg, Suedia, în 1927. Linia originală a fost concepută pentru a face față climatului suedez, care poate fi aspru și brutal. Încă de la început, Volvo a fost cunoscut pentru că este dur și durabil.

Volvo a ajuns în Statele Unite în anii 1940. Compania a continuat să stabilească standarde de siguranță din ce în ce mai înalte, fiind chiar prima care a folosit centuri de siguranță în trei puncte în 1959. Până în 1964, compania s-a concentrat foarte mult pe lansarea de automobile pentru familii, odată cu debutul modelului Volvo 140. Break-ul nu a fost departe de acest sedan elegant.

De atunci, Volvo a continuat să fie lider în ceea ce privește instalarea de sisteme de siguranță care să mențină oamenii mai în siguranță. De asemenea, compania a petrecut timp cercetând modul adecvat de a construi un automobil astfel încât să fie solid din punct de vedere structural. Doar în trecutul recent, Volvo a lucrat din greu pentru a lansa vehicule care sunt mai elegante și mai atrăgătoare.

CITEȘTE ȘI:
Cum să programezi singur o cheie auto (8 pași simpli)

Sunt Volvo fiabile?

Dacă discutați cu proprietarii de Volvo, marea majoritate a acestora sunt de acord că marca este bună și că mașinile sunt fiabile. Cu toate acestea, unele publicații auto plasează marca Volvo mai aproape de mijlocul clasamentului, lăsând să se înțeleagă că acestea sunt evaluate doar pe o scară medie.

Consumer Reports a plasat Volvo pe locul 18, cu 26 de mărci de evaluat. În plus, RepairPal a constatat că se află chiar la mijlocul pachetului, arătând că mașinile ajung în atelier de un număr mediu de ori.

Care sunt problemele comune ale Volvo?

1. Consumul excesiv de ulei

Cea mai discutată problemă Volvo are legătură cu faptul că motorul folosește prea mult ulei. De fapt, unii consumatori susțin că mașina rămâne fără ulei înainte de a fi momentul schimbului.

Dacă această problemă este lăsată necontrolată, pot apărea daune grave la motor. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni nu se gândesc să verifice uleiul atât de des, deoarece este o problemă absurdă de avut la acest nivel.

2. Defecțiunea transmisiei

Unele modele au suferit de defecțiuni premature ale transmisiei. La început, transmisia poate fi doar neregulată, dând bătăi de cap pe drum.

Cealaltă problemă este cât de scumpe sunt aceste transmisii. Pentru ca acestea să fie înlocuite, clienții riscă să cheltuiască 4.000 de euro sau mai mult.

3. Probleme de răcire

Clienții se plâng, de asemenea, de supraîncălzirea motorului. Problema tinde să provină de la un ventilator de răcire defect care nu funcționează așa cum ar trebui.

Având în vedere că motorul este predispus la supraîncălzire și folosește prea mult ulei, clienții sunt nevoiți să înlocuiască motorul. Aceste piese pot fi, de asemenea, destul de scumpe, lăsând mulți șoferi nemulțumiți.

Cele mai fiabile modele Volvo

Volvo V90 Cross Country 2019

Volvo V90 Cross Country 2019 s-ar putea să nu fie prima ta alegere în ceea ce privește stilul. Cu toate acestea, există plângeri minime cu privire la acest model și vrei să îl verifici dacă ești în căutarea a ceva fiabil.

A primit o recenzie excepțională din partea Car and Driver. De asemenea, este foarte bine cotat de Kelley Blue Book, așa că poate că este timpul să te gândești să conduci un vagon.

Volvo S90 2017

Dacă sunteți în căutarea unui sedan Volvo de înaltă calitate, luați în considerare modelul S90. Acest model are, de asemenea, un număr minim de plângeri, ceea ce arată că oferă o construcție solidă.

CITEȘTE ȘI:
Cum să deschideți un portbagaj fără cheie (6 metode)

Motorul este foarte performant și este foarte elegant. În plus, interiorul este spațios și confortabil, perfect pentru a distra clienții de afaceri.

Volvo XC40 2020

Nu trebuie să căutați prea mult pentru a găsi un SUV de lux care să îndeplinească toate condițiile. Modelul XC40 2020 este elegant, fiabil și o alegere de top.

A fost o opțiune de top în rândul unora dintre cele mai importante publicații. De asemenea, nu pare să sufere de unele dintre defectele costisitoare pe care le au alte modele.

Cele mai puțin fiabile modele Volvo

Volvo XC90 2016

Volvo XC90 2016 a primit probabil mai multe reclamații decât orice alt model al acestei mărci. Nu numai că suferă de problemele de transmisie despre care am discutat mai devreme, dar există probleme mai mari la bord.

XC90 2016 este primul model al reproiectării. Deși vine cu un interior frumos, cu multe echipamente și un motor puternic, a existat o problemă serioasă cu sistemul de frânare automată. Mulți clienți au avut parte de frânarea automată de urgență care s-a activat singură, fără ca șoferul să intervină. De cele mai multe ori, această defecțiune apare în timpul deplasării pe autostradă, ceea ce o face și mai periculoasă.

Având în vedere că această defecțiune pare să apară în primele 12.000 de mile, este posibil să primiți un vehicul care a fost reparat. Dar, de ce ați vrea să vă asumați acest risc?

Volvo S60 2012

Modelul S60 din 2012 a făcut obiectul unei rechemări masive în service care nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Se pare că software-ul pompei de combustibil era incompatibil cu pompa și sistemul de alimentare. Cum se poate întâmpla așa ceva? În orice caz, arată nivelul de grijă care a fost pus în construirea acestuia.

În afară de această problemă, Volvo S60 2012 suferă și de probleme de transmisie. Clienții se plâng că transmisia încetează să mai schimbe corect treptele de viteză. De asemenea, luminile exterioare se ard frecvent, iar senzorul de debit de aer se defectează, ceea ce poate fi o reparație costisitoare.

Este Volvo o mașină bună de cumpărat la mâna a doua?

Dacă stați departe de anii de model problematici, puteți găsi o mașină de lux fiabilă de la Volvo. Compania oferă o mare varietate de sedanuri, vagoane și SUV-uri. Deși nu veți găsi o mașină sport, sunt disponibile o mulțime de modele pentru familie din care puteți alege. Multe dintre acestea vin cu echipamente avansate incluse, asigurându-se că Volvo funcționează la același nivel cu alte mărci de lux.